Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Martinovanje 2015


V »zlatih« Slovenskih Konjicah že vrsto let zapored pripravljamo tradicionalno Martinovanje na prostem, ki slavi preobrazbo mošta v vino, saj je žlahtna kapljica iz okoliških vinorodnih gričev tisto, kar našemu mestu, mestu vina in cvetja, daje prav posebno barvo, aromo in »zlat« lesk. Letos bo še posebej barvito in slikovito, saj bomo martinovali med zlatimi griči vinorodnih Škalc. Vabimo Vas, da se nam pridružite!






10.00 – 12.00 TRADICIONALNO MARTINOVANJE

Z nami bodo: 
- Ansambel Aplavz 
- Vokalni sekstet Lindek 
- MePZ Peca iz Globasnice 
- Vinogradniki Dravinjske doline 
- Mali harmonikarji pod vodstvom Marjetke Gošnak 
- Župan z gosti iz prijateljskih mest

Čaka vas tudi: 
- Blagoslov mladega vina 
- Strokovna ocena letnika 
- Martinova malica 
- Martinov degustacijski kozarec 
- Pečen kostanj dijakov ŠC Slovenske Konjice-Zreče
- Za obilico smeha bo skrbel Sašo Dobnik iz Ansambla Aplavz

10.00, 12.00, 15.00 VODENI OGLEDI VINSKE KLETI ZLATI GRIČ 
Vabimo Vas na brezplačne vodene oglede Vinske klet Zlati grič, ene najmodernejših kleti v srednji Evropi in spoznate »zlato« zgodbo vrhunskih konjiških vin skozi oči mladih kustosov iz Gimnazije Slovenske Konjice. 

10.00 – 17.00 JESENSKE STOJNICE 
Okusite vrhunska vina s konjiškega, se okrepčajte s slastnimi domačimi dobrotami in spoznajte izdelke domačih obrti na stojnicah. Stojnice bodo postavljene ob slikoviti cesti v Škalce, ki teče med zlato obarvanimi trtami, mimo Vinske kleti Zlati grič, stare preše, potomke najstarejše vinske trte z Lenta in ponuja nepozabne razglede na »zlate« Slovenske Konjice. 

13.00 – 14.00 »KRST MOŠTA« MALO DRUGAČE

MARTINOV DEGUSTACIJSKI KOZAREC
Ob nakupu degustacijskega kozarca (5 €) na eni izmed INFO stojnic, boste lahko v času trajanja prireditve okušali vrhunska vina slovenskih vinogradnikov in dobrote slovenskih kmetij. Ob nakupu kozarca boste prejeli dva degustacijska kupončka, ki ju lahko unovčite pri stojnici po izbiri. Dodatni kupončki bodo na INFO stojnicah naprodaj po ceni 1 €. 

MARTINOVA MALICA
Če se Martinova gos po ledu plazi, o božiču navadno po blatu gazi. (Ljudski pregovor)
Konjiški Martin se je letos izjemoma usmilil gosi. Med trtami si boste lahko za samo 4 € privoščili Martinovo klobaso s prilogo in krompirjevo solato ali okusen Martinov bograč. 

PEŠ NA MARTINOVANJE
Z družino, prijatelji, znanci in sokrajani se lahko med zlate vinorodne griče odpravite kar peš in si naredite lep sobotni sprehod med konjiškimi trtami. Cesta v Škalce bo v času trajanja prireditve le delno prevozna, zato vas vabimo, da jeklene konjičke pustite doma. 

SONCE SVETEGA MARTINA
»Če Martin sonce ima, rada huda zima prikrevsa.« (Ljudski pregovor)
Če nas v Škalcah na Martinovo soboto ne bo grelo sonce – nič hudega. Pred morebitnimi vremenskimi nevšečnostmi nas bosta varovala dva prireditvena šotora, »zlato« v kozarcih in poln pehar konjiške dobre volje. 

Prijazno povabljeni, da se nam pridružite!

www.slovenskekonjice.si

Oglejte si tudi