Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

EU dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc

Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije in Predstavništvom evropske komisije v Sloveniji organizira dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc, ki bo 8.maja v Kinu Šiška v Ljubljani ob 16.uri.

Vabimo vas, da se udeležite dogodka v Kinu Šiška, 8. maja ob 16. uri, v čim večjem številu (vsebina vabila spodaj) in kot mladinski centri podamo komisarki in javnosti sporočilo, ki bi ga prej skupaj oblikovali, zato predloge in ideje ter pobude že sprejemamo. Delite vabilo z mladim in jih spodbudite k sodelovanju, saj bo organiziran tudi pripravljalni dogodek na Dialog 5.5. v Ljubljani.  

Po uradnem delu dogodka 8.5.2015, s katerim bomo obeležili Evropski teden mladih, bo tudi koncert s skupino Koala Voice.  

 

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi.

 

Violeta Bulc se bo z vami pogovarjala o aktualnih temah: rast in delovna mesta, naložbe v infrastrukturo, zaposlovanje mladih in prihodnost EU. 

 

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti: - zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti), - trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa), - in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).


Dialog bo povezoval Igor E. Bergant. Ob 17. vklop v neposredni prenos RTV Slovenija in MMC RTV Slovenija

Pomembno vlogo na dogodku bodo imeli mladi. Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih je odkrivanje potencialov mladih in njihovo sodelovanje pri oblikovanju naše prihodnosti. Na dogodku bodo sodelovali tudi udeleženci iz sosednje Italije, Hrvaške in Avstrije. Tolmačenje bo zagotovljeno.

 

 

Mladinski center Dravinjske doline organizira prevoz do Ljubljane. Prijave zbiramo na naslovu:

laura.krancan@mcdd.si

 

Vabimo vas tudi k aktivnemu sodelovanju na družbenih omrežjih z uporabo hashtaga #EUdialogues.

 

 


Oglejte si tudi