Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 17.10.2018

delno oblačno
Ponoči bo pretežno oblačno in sprva povečini suho. V drugem delu noči se bo povečala možnost za občasne padavine v južni in zahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do okoli 14 °C.
10°C | 21°C
četrtek, 18.10.2018
9°C | 22°C
petek, 19.10.2018
8°C | 20°C
sobota, 20.10.2018
8°C | 20°C
Opozorila
Torek, 16.10.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
10°C
21°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

Dan medu v kulinariki – Festival medu


DOGODKI

| |
17.09.2018      14:43
A A

Dan medu v kulinariki – Festival medu


Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica


Deli:

v soboto, 22. september 2018 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, od 10.00 ure dalje.

 

PROGRAM

10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;

11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;

15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;

16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;

17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

 

In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.

 

§  Tržnica z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov in dobrotami z lokalnih kmetij

§  Ustvarjalne delavnice in družabne igre za otroke in odrasle: izdelava čebelic iz gline, izdelava dražgoških kruhkov, iskanje čebeljega zaklada

§  Medene pijače

§  Degustacija različnih vrst medu

§  Organizirani ogledi čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva

 

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?

bakalco, žlikrofe, pehtranove štruklje s hruškami kuhanimi v rdečem vinu, pajtičke, želševko …

 

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

 

Vljudno vabljeni!




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Slovenske Konjice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!