Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Konjiški dnevi 2016

Pričeli so se Konjiški dnevi 2016. Letos so posvečeni praznovanju 870-letnice prve omembe Konjic v pisnih virih. Vse do občinskega praznika 30. junija se bo na različnih lokacijah naše občine zvrstilo skoraj 40 dogodkov, ki bodo na ogled postavili vse tisto, kar Konjičani počnemo skozi leto, za kar si prizadevamo in za kar živimo.

Pestra paleta kulturnih, izobraževalnih, športnih in drugih dogodkov, s katerimi bodo postregli Konjiški dnevi 2016, bo zanimiva tako za domačine kot tudi za obiskovalce, saj bo ponudila izjemno široke možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa, pričarala utrip kraja, kakršnega soustvarjamo občani ter omogočila prijetna druženja.

Sprehodili se bomo po novih cestnih odsekih, se družili z »naj mladimi« naše občine, z učenci in dijaki zaključili šolsko leto, se družili z najmlajšimi na otroškem »ŽIV-ŽAV-u«, z gozdarji raziskovali gozdove, odkrivali skrivnosti zeliščarstva in zdravega načina življenja, tekli po slikovitih gričih, počastili dan državnosti, se družili s podjetniki, obujali spomine na stare tradicije naših prednikov in skupaj pozdravili poletje.

Konjiške dni letos posvečamo prvi omembi Konjic v pisnih virih, ki sega v davno leto 1146. Poklonili pa se jim bomo tudi z izdajo monografije »Konjice, 870 let prve pisne omembe«, ki jo bomo predstavili v četrtek, 30. 6., ob 17. uri, v Dvorcu Trebnik, ter s svečano sejo občinskega sveta, ki bo istega dne, ob 19. uri, v Domu kulture Slovenske Konjice. Na svečani seji bodo podeljeni tudi občinski grbi in nagrada občine.

Celoten program Konjiških dni najdete v prilogi tega članka in na spletni strani Občine Slovenske Konjice.

Praznujmo skupaj!

Oglejte si tudi