Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
24°C
8°C
Oceni objavo

Martinovanje 2014

TRADICIONALNO MARTINOVANJE V SLOVENSKIH KONJICAH | Sobota, 8. 11. 2014, ob 11. uri na Mestnem trgu | V Slovenskih Konjicah že vrsto let zapored pripravljamo tradicionalno Martinovanje na prostem, ki slavi preobrazbo mošta v vino, saj je žlahtna kapljica iz okoliških vinorodnih gričev tisto, kar našemu mestu, mestu cvetja in vina, daje prav posebno barvo in aromo.
Slovenske Konjice so mesto cvetja in vina v katerem si tradicija in modernost podajata roki. Letošnje tradicionalno martinovanje bo priložnost tudi za to, da bomo skupaj na ogled postavili zlato ploščo Entente Florale Europe 2014, ki smo jo po 16. letih ponovno prejeli za izjemno urejenost. Slovenske Konjice – »zlate« po barvi vinogradov, »zlate« po lesku rujnega vina v kozarcih in »zlate« po urejenosti. Dobrodošli v »zlate« Slovenske Konjice!

V soboto, 8. novembra, se ob 11. uri dobimo pri Fontani za dve ptici, kjer bomo skupaj odkrili zlato ploščo Entente Florale Europe 2014 in jo ponosno postavili na ogled obiskovalcem naših krajev. Nato se bomo skupaj sprehodili do velikega prireditvenega šotora na Mestnem trgu, kjer se bomo veselili na tradicionalnem konjiškem martinovanju vse tja do poznega popoldneva. Z nami bodo Godba na pihala Slovenske Konjice, Ansambel Vrt, Vokalni sekstet Lindek, Ljudski pevci in godec s Konjiške gore, Jay Dance Studio, Twirling klub Slovenske Konjice, Literarno društvo Gnezdo ter drugi glasbeniki in nastopajoči. Tudi letos bomo slavili skupaj z vinogradniki Dravinjske doline, ki bodo povedali kakšna je bila letošnja letina, slišali bomo tudi strokovno oceno letnika in opravili blagoslov mošta. Stojnice se bodo šibile od lokalnih dobrot in izdelkov domačih obrti, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali z Martinovo malico in jesenskimi dobrotami. Za obilico smeha bo skrbel Sašo Dobnik, vsem poznan kot Gasilec Sašo iz TV oddaje Raketa.

Svojo ponudbo izdelkov lahko obiskovalcem tradicionalnega Martinovanj na sejemskih stojnicah predstavite tudi vi in sicer nam pošljite izpolnjeno Namero o oddaji sejemskih stojnic v najem. Namero in priloženo izjavo o zainteresiranosti za najem najdete na spletni strani TIC Slovenske Konjice na TEJ povezavi. 

Pridružite se nam na letošnjem Martinovanju, ki ga za vas pripravljamo: Občina Slovenske Konjice, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, TIC Slovenske Konjice in Vinogradniško vinarsko društvo Slovenske Konjice, v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki in vinogradniki.

Dobrodošli v zlate Slovenske Konjice!

Oglejte si tudi