Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Dravinjska dolina poje, pleše in igra -Koncert vseh delujočih društev treh občin v Tednu ljubiteljske kulture

Ni naključje, da so se tudi v Slovenskih Konjicah v tednu ljubiteljske kulture predstavila različna društva, ki delujejo na področju občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje. Letos že tretje leto poteka teden ljubiteljske kulture, ki ga pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev. Namenjen je osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo. V vsej Sloveniji se je v tem tednu zvrstilo več kot 1000 prireditev, kar pomeni da projekt dosega svoj namen, ki je vzpodbuditi ustvarjalce, da se predstavijo ter tako pokažejo, koliko posameznikov se pri nas v prostem času ukvarja s kulturo in kako dobri so v tem.
Prireditev z naslovom 'Dravinjska dolina, poje, pleše in igra', je povezala več kot 300 sodelujočih. Najprej so pred kulturnim domom nastopili godbeniki iz Slovenskih Konjic in Zreč, nato pa se je dogajanje preselilo v notranjost, kjer so nastopili Moški pevski zbor Ivo Štruc skupaj z Ženskim pevskim zborom Slovenske Konjice, Mešani pevski zbor Jurij Vodovnik iz Zreč, Moški pevski zbor DU Adolf Tavčar, Moški pevski zbor Vitanje, Ženski pevski zbor DU Slovenske Konjice skupaj z zborom vzgojiteljic, Mešani pevski zbor Strune, Vokalna skupina EXPE, Vokalna skupina Pečat ter združena skupina ljudskih pevcev iz Tepanja, Vitanja, Gorenja, Zreč in Dobrave. Zaigrali so ljudski godci iz Gorenja, zaplesala pa  otroška folklorna skupina OŠ Zreče in odrasla folklorna skupina Jurij Vodovnik iz Skomarja. Z recitiranjem pesmi  se je predstavilo slovensko - srbsko humanitarno društvo Srečanje - sretenje. Prireditev so povezovali člani KUD Gnezdo, ki so na koncu še zaplesali srednjeveške plese.
KD Loče je sodelovalo z likovnimi deli članice Rebeke Firšt, likovna dela so razstavili tudi člani Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice.

Oglejte si tudi