Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Konjiški dnevi 2015

Pričenjajo se Konjiški dnevi 2015. Letos bodo posvečeni praznovanju 850-letnice Žičke kartuzije. V dvajsetih junijskih dneh se bo na območju občine Slovenske Konjice zvrstilo okoli šestdeset dogodkov, v katerih se bo zrcalil utrip Konjiškega. Bodite tudi vi del Konjiških dni.
V četrtek, 11. junija, so se pričeli Konjiški dnevi 2015. Vse do 30. junija, ko bo na sporedu Svečana seja občinskega sveta ob občinskem prazniku, se bo na različnih lokacijah občine Slovenske Konjice zvrstilo okoli 60 dogodkov, ki bodo na ogled postavili vse tisto, kar občani počnemo skozi vse leto, za kar si prizadevamo in za kar živimo. Letos jih posvečamo Žički kartuziji, ki praznuje svoj 850. rojstni dan in že stoletja močno zaznamuje naša življenja. Z osrednjo svečanostjo se ji bomo poklonili 4. 7. 2015 v Žički kartuziji.
Pestra paleta kulturnih, izobraževalnih, športnih in drugih dogodkov nam bo Konjičanom ponudila izjemno široke možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa ter druženja. Obenem pa bo obiskovalcem naših krajev pričarala utrip kraja, kakršnega soustvarjamo.
Program Konjiških dni najdete na spletni strani Občine Slovenske Konjice in TIC Slovenske Konjice. 

Bodite tudi vi del Konjiških dni 2015.

Oglejte si tudi