V Vrtcu Slovenske Konjice, imamo v kurikulumu opredeljen in poudarjen pomen zdravja za otroke in zaposlene. Velik pomen dajemo zdravi hrani, ki je po možnosti ekološko in lokalno pridelana. Na temo zdravje, kamor spada tudi prehrana, skozi celo leto izvajamo številne aktivnosti in se z veseljem udeležujemo projektov, ki krepijo zavest ohranjanja zdravja in pomoč soljudem. Tako smo v mesecu oktobru 2014, na različne načine obeležili Svetovni dan hrane, prav tako smo ponovno dobrodelno sodelovali v projektu Rdečega Križa – Drobtinici.
Svetovni dan hrane je potekal 16. 10. 2014. Letošnji svetovni dan hrane je potekal pod geslom "Družinsko kmetovanje: Nahranimo svet, skrbimo za planet", katerega glavni namen je bil:
- ozaveščanje svetovne in domače javnosti, da po svetu še vedno živi ogromno ljudi v pomanjkanju te osnovne dobrine,
- poudariti pomen družinskih kmetij, saj na njih temelji prehranska oskrba v revnih predelih sveta.
V našem vrtcu smo sledili smernicam kurikuluma in pripravili pestre in zanimive aktivnosti v okviru Svetovnega dneva hrane:
- V okviru internega programa Zagotavljanje zdravja zaposlenih v Vrtcu Slovenske Konjice, so kuharice, za vse zaposlene, pripravile sadne smoothije.
- Jedilnik smo obogatili z večino živil ekološkega in lokalnega izvora.
- Za naše najmlajše so se v celem tednu vršile različne aktivnosti na temo zdrava hrana, katerih fotografije si lahko pogledate v nadaljevanju prispevka.
V soboto, 18. 10. 2014, je potekala tradicionalna dobrodelna akcija Rdečega križa Slovenske Konjice- Drobtinica. Dobrodelno smo se odzvali tudi v našemu vrtcu, kjer so kuharice enote Slomškova (Marta Volšak, Marina Jelenko, Darja Hrovat, Marjeta Gričnik) in Loče (Suzana Bauman, Rozina Merzidošek), pripravile pecivo. Še nekaj utrinkov, posnetih pri pripravi peciva:
Pripravila:
Doroteja Purkeljc, OPZHR




