Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

AKTIVNO ZIMOVALI

Društvo tabornikov Rod belega konja je letošnje zimske počitnice preživelo zelo aktivno. Kot lani so zimovali na OŠ na Završah in sicer kar s 35. otroki in več kot 20. vodniki, člani vodstva in podpornimi člani. Mislili so, da na lokaciji ne bo snega, a so le našli par »flik«, kjer so se dričali na njihovo veselje in na žalost staršev, ki so nato prali blatne hlače. Izdelali so švedske bakle, kurili ognje, ajali, se igrali z žogo, šli na nočni pohod, malce starejši so se podali na pravo orientacijo, nekateri mlajši pa na lov na lisico. Letos so izdelali veliko izdelkov - volnene cofke, sončnice, rožice ter na vrečke našili gumbke in žepke. Igrali so tudi tombolo, ves čas odlično jedli, za svečan večer, ko so potekali krsti in prestopi, so sami pripravili zelo okusne piškotke in rogljičke. Imeli so tudi čisto pravi disko s pravo disko kroglo, starejši pa karaoke.

Zelo so veseli in ponosni, da se vsako leto več otrok in njihovih staršev odloči, da se jim pridružijo tako med letom, kot tudi na zimovanju.

Letos so njihovi starejši osnovnošolci in osnovnošolke kontaktirale lokalne proizvajalce in jih prosile za donacije izdelkov, zato se društvo vsem, ki so pomagali, iskreno zahvaljuje za vso podporo. Več o zimovanju in kdo vse jim je pomagal, lahko preberete na njihovi spletni strani ali na Facebook strani.

Vir in foto: Društvo tabornikov Rod belega konja
Uskladil: MSOSK

Oglejte si tudi