Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

JUTRI
7°C
2°C
SRE.
12°C
-4°C

Sejem socialne ekonomije

3122
Organizator: Aktvino in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo - SocioLab, RIC Slovenska Bistrica

Vsi, ki vas zanimajo prednosti socialnih podjetij v primerjavi z ostalimi, izzivi, perspektive in prihodnje usmeritve socialne ekonomije ter socialna vključenost na podeželju, vabljeni, da se nam pridružite na Sejmu socialne ekonomije z dnevom odprtih vrat Stičišča podjetniških iniciativ (v stavbi Crouzet).

Sejem bosta otvorila župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar ter veleposlanik Irske v Republiki Sloveniji H. E. Myles Geiran. Na sejmu se bo v obliki kratkih predstavitev predstavilo 10 socialnih podjetij in zadrug iz Podravja, v katerih vam bodo razkrili področje svojega delovanja, svoje izdelke in storitve ter izpostavili svoje izkušnje in izzive, s katerimi se soočajo kot predstavniki socialne ekonomije. Po kratkem odmoru bomo nadaljevali s strokovnim posvetom "Izzivi socialnega podjetništva/zadružništva in socialna vključenost na podeželju", na kateri bodo sodelovali različni strokovnjaki; dr. Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica in predstavnik v Razvojnem svetu regije Podravje; Dušanka Lužar Šajt, direktorica Fundacije Prizma, ustanova, in vodja projekta Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo – SocioLab; Peter Svetina, direktor zavoda za socialno podjetništvo na podeželju Grunt; Katja Zajko, direktorica podjetja Recosi d.o.o. so,p. ter predstavnika Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Prisrčno vabljeni v našo družbo!
***
Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi