Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

ŽE 10. DOBRODELNI BAZAR PRVE OSNOVNE ŠOLE SLOVENJ GRADEC

Beseda bazar vas prav gotovo spomni na dobrodelnost, pomoč drugemu in dober namen. Na te stvari moramo biti pozorni skozi celo leto, prav gotovo pa jim še večji poudarek namenimo posebej v mesecu decembru. Tudi na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec radi pomagamo drug drugemu in v ta namen smo letos organizirali že 10. tradicionalni dobrodelni bazar.
Priprave so se začele že nekaj mesecev prej. Potrebno je bilo razmisliti o novih idejah, izboljšavah, kaj vse bi lahko ponudili na naših pisanih stojnicah, koga bi lahko povabili, da bi sodeloval v našem programu, pri izdelavi izdelkov.

 

Tako smo nekaj dni pred bazarjem izvedli tehniški dan, na katerem ni manjkalo izvirnih idej učencev in učiteljev, pridnih rok in nasmejanih obrazov, saj smo se vsi zavedali, da delamo v dober namen. Izpod spretnih rok so nastajale voščilnice, darilne vrečke, božična drevesca, namizni aranžmaji, adventni venčki, seneni venčki za na vrata, naravna mila in kreme, izdelali smo okrasne lončke, vanje posejali božično žito … Medtem ko smo pridno ustvarjali, je mamljivo dišalo iz gospodinjske učilnice, kjer so pekli slastne piškote. Tudi šolsko avlo smo oblekli v praznično odejo. Ob koncu dneva smo si radovedno ogledali, kaj vse smo izdelali. 

 

V teh dneh pa so bili pridni tudi starši, ki s svojimi izvirnimi idejami in unikatnimi izdelki vedno obogatijo ponudbo na bazarju, na katerem na svojih stojnicah ponudijo vse od slastnih piškotov, toplega čaja in drugih domačih dobrot, nikoli pa ne manjka njihovih izvirnih izdelkov, ki jih sešijejo oziroma izdelajo doma. To so: pisani predpasniki, igrače iz blaga, torbice, nakit … Gostje so si lahko pri njihovih stojnicah uredili pričesko, se naličili ali pa jim je spreten gospod izdelal skulpturo iz balonov.  

 

Bazar smo izvedli v šolski telovadnici, saj je bilo vreme slabo. Lepo smo okrasili stojnice in pričarali praznični duh, zadišalo je po slastnih palačinkah in čaju. Za prijetno vzdušje so poskrbeli tudi nastopajoči. Letošnje leto smo k sodelovanju povabili bivše učence naše šole, ki so se nam predstavili s svojimi pevskimi točkami. Povabilu so se prijazno odzvali Nina Jenko, Katarina Gornjak in Gašper Lenart. Ob ljudskih inštrumentih so prepevali Zimski kosci, nastopili pa sta tudi naša učiteljica Vera Trafela in gospa Marijana Mlinar.

 

 

Vsako leto smo zelo ponosni, da je naš bazar tako odmeven, saj ga ne obiščejo le učenci in starši naše šole, ampak pridejo k nam tudi drugi občani, ki radi darujejo v dober namen. Skupaj nam je vedno lepo in vabimo vas, da se nam prihodnje leto pridružite tudi vi. Ne pozabimo, dobrodelnost bogati.

 

 

 

Tia Jeznik, 8. a

učenka izbirnega predmeta šolsko novinarstvo

Prva osnovna šola Slovenj Gradec

Mentorica: Nataša Rotovnik Sukič

Oglejte si tudi