Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
24°C
11°C
JUTRI
18°C
12°C
3848

Escape room Slovenj Gradec

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec je s podjetjem Enigmarium ustvaril »escape room« povsem zlit z bogato mestno zgodovino. Novo turistično atrakcijo odpiramo 11. novembra v prostorih Andeškega hrama v Slovenj Gradcu.

Igra »escape room« poteka na simbolni ravni, skozi njo pa mora ekipa 2-5 igralcev v eni uri v omejenem prostoru rešiti raznolike uganke, poiskati namige in skrite predmete, odkleniti skrivne prehode in odkriti ključ do rešitve. Napeta zgodba in dramaturški lok vas držita v napetosti do zadnje sekunde, moderatorji igre pa s slikovnimi namigi priskočijo na pomoč in poskrbijo, da ne ostanete zaklenjeni v sobi. Strah je torej povsem odveč, namigi so del igre in še nihče ni ostal zaklenjen - nasprotno - kdor odigra igro, pride iz sobe široko nasmejan!

V Slovenj Gradcu bomo iskali Elizabetin zaklad!

Zgodbo »escape room-a« smo poiskali v bogati mestni zgodovini...

Slovenj Gradec so ustanovili vplivni grofje Andeški, ki so  meščanom zapustili bogato kulturno in arhitekturno dediščino. Grof Bertold V. je zgradil veličastno cerkev in jo posvetil svoji nečakinji Elizabeti Ogrski, ki je svoje življenje posvetila revnim in ubogim. Njeno življenje so zaznamovali številni čudeži, zato so jo razglasili za svetnico. Toda ali ste vedeli, da stara legenda pravi, da je Elizabeta od samega gospoda Boga dobila v dar dragoceno krono, razkošno obleko ter dragulje? Ni želela, da bi bogastvo prišlo v neprave roke, zato ga je skrila. Toda kam?

Morda bo prav tebi in tvoji ekipi uspelo odkriti pot do skrivnega prostora, ki naj bi se menda nahajal v pristni srednjeveški kovnici sredi Slovenj Gradca?

Svoj termin lahko rezervirate preko rezervacijskega sistema na spletni strani www.slovenjgradec.escape-room.si ali pa nas pokličite na telefonsko številko 02 88 12 116 (Turistična pisarna).

Vabljeni na uradno otvoritev "escape room-a", ki bo v nedeljo, 11. novembra, ob 14. uri v atriju Andeškega hrama (Glavni trg 28a, Slovenj Gradec)! 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi