Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
4°C
JUTRI
24°C
4°C
Oceni objavo

Zlata plaketa za Športno društvo invalid Slovenj Gradec

Na prireditvi in svečani podelitvi priznanj Športne zveze Slovenj Gradec za leto 2012 so 3. aprila 2013 v Kulturnem domu Športnemu društvu invalid Slovenj Gradec podelili zlato plaketo. Plaketo so prejeli za organizacijo športno zgodovinske prireditve za pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko.

 

To tradicionalno prireditev je Športno društvo invalid organiziralo že 48 krat in jo bo nadaljevalo tudi v bodoče. Na tej prireditvi vsako leto nastopajo ekipe iz Športnega društva invalid Maribor, Medobčinskega društva invalidov Velenje, Medobčinskega društva invalidov Radlje ob Dravi in domačega Športnega društva invalid Slovenj Gradec. Tekmujejo v dveh športnih panogah, v kegljanju in streljanju. Zmagovalec dobi v trajno last prehodni pokal po treh zaporednih zmagah ali v presledkih petih zmag. Do sedaj je ŠDI Slovenj Gradec osvojilo prehodni pokal kar 8 krat, MDI Velenje 2 krat in ŠDI Maribor 1 krat.   

 

V ŠD invalid so na zlato plaketo, ki so jo prejeli od ŠZ Slovenj Gradec, zelo ponosni. Še naprej si bodo prizadevali, da bo v programu športa in rekreacije sodelovalo čim več invalidov, prav tako na raznih tekmovanjih, kot je to v spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko.

 

Za prejeto zlato plaketo iskrene čestitke in športni pozdrav!

 

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi