Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Vrtnarjenje v Vrtcu na Selah

Že četrto leto ...

 

Prvo leto odprtja Vrtca na Selah sem se odločila, da bi si uredili cvetlično gredo. Idejo so tako otroci kot starši z navdušenjem sprejeli.

Prostor zanjo smo našli ob cesti in se lotili dela. Odstranili smo vso travo, še prej pa smo se odločili za njeno obliko. Otroci so želeli, da bi bila v obliki kosti – navdihnili so jih gusarji.

Od doma so prinašali zemljo in prve sadike, ki so jih imeli doma, prva semena, ki so bila kupljena v trgovini in tudi prve rože iz cvetličarne.

Razmišljali smo o ograji in se odločili za kamne. Oboroženi z vedri in škornji smo se zapodili v našo Selčnico in izbirali kamne, ki so morali biti veliki, debeli in lepi. Znosili smo jih do grede in z njimi zakoličili ograjo.

Sadili smo skupaj. Vsak otrok je v gredico vložil del sebe. Pri prvem okopavanju in pletju sem jim morala stati ob strani, jim pokazati plevel, da so ga ločili od rož. Kljub temu pa je marsikateremu uspelo, da je odstranil tudi rožo.

Naša gredica se je prijela, razrasla in zdaj nam vsako pomlad, poletje in jesen  cveti. Z otroki skrbimo zanjo, jo zalivamo in opazujemo. Vsako leto jo obogatimo tudi z novo zemljo.

Letos smo ji dodali še ekološka semena fižola, saj nas zanima, kako bo uspevalo na prostem. Naše mladike so spomladi napadli polži, vseeno pa še upamo, da bo v septembru na naši cvetlično zelenjavni gredi zrasel tudi fižol.

 

S cvetličnimi pozdravi,

vzgojiteljica Danica Bricman

Oglejte si tudi