Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

ŠPORTNI DOGODKI DU SLOVENJ GRADEC V MESECU SEPTEMBRU!

September je mesec športnih aktivnosti na državnem prvenstvu za upokojence Slovenije. Za športnike, ki so se uvrstili po pokrajinskih tekmovanjih. Tako smo imeli upokojenci na tekmovanju kar štiri ekipe, ki so se uvrstile.
V Ajdovščini so se borile balinarke. Bile so zelo vesele po prisrčnem sprejemu domačih organizatorjev. Po pozdravu so se odpravile ženske na drugo balenišče in začel se je za lovoriko najboljše ekipe v Sloveniji med upokojenci. Naše tekmovalke v sestavi Mojca Levc, Zofija German, Jožica Barl, Anita Hodopisk pod vodstvom

Ane Oprešnik. Bile so vesele saj so osvojile odlično tretje mesto med 15 ekipami. To pa je rezultat, ki bi si ga želelo marsikatero društvo. Čestitam balinarkam za doseženo mesto in z mislijo, da bi še naprej družile in dosegale tako lepe rezultate.

Drugi so se odpravili na državno prvenstvo strelci v ženski in moški konkurenci. Saj so se oboje ekipe uvrstile na regijskih tekmovanje na prvo mesto. Ker pa smo slovenjgraški strelci pri moških bili prvi v državi lansko leto, nas je letos zastopalo še DU Ravne na Koroškem , ki so zasedli drugo mesto na pokrajinskem tekmovanju.

Tekmovalo se je v Kamniku in naše vrste so zastopali,: ženske Mihajela Sušec, Silva Dražič in Štefka Konečnik

moški Darko Šajher, Oto Pok, Franc Kušter in Stanislav Oblak. Ženska ekipa je zasedla 4 dobro nehvaležno mesto. V posamezni konkurenci pa je bila Mihaela Sušec odlična druga. Čestitke celi ekipi in seveda drugi Mihajeli. Škoda, za odsotnost ene tekmovalke saj bi bil lahko resnično rezultat pri vrhu. Moška ekipa pa je osvojila drugo mesto. Čestitam našim tekmovalcem, saj so danes prvaki iz Celja premagali sami sebe in jim ni bilo konkurenta.

Zadnje so šle na tekmovanje še kegljačice, ki se je odvijalo v Pivki. Za naše vrste so nastopale,: Majda Repanšek, Zdenka Grobelnik, Slavica Slanič, Vida Konečnik in Pavla Garb. Zasedle so šesto mesto. V posamezni konkurenci pa je Zdenka Grobelnik zasedla odlično drugo mesto med 48 tekmovalkami. Čestitam za doseženo uvrstitev. Res so to tekmovanja, ki bi rada bila vsaka ekipa čim boljša, ampak tudi druženje nekaj pomeni za nas, ki smo že v rosnih letih.

Še enkrat čestitke vsem v imenu naših upokojencev in mojem za dosežene rezultate.

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi