Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Mladinci tokrat do točke

Mladinci RK Slovenj Gradec 2011 so v nedeljo odigrali tekmo 5. kroga 2. mladinske lige proti ekipi RK Velika Nedelja. Igralci kluba RK Slovenj Gradec 2011 so na tekmo pripotovali zelo oslabljeni, saj je bilo odsotnih kar 8 igralcev.

Domačini so izkoristili močnega krožnega napadalca in ob veliko tehničnih napakah gostov povedli z 10:5. Slovenjgradčani  so se po minuti odmora prebudili in se na krilih Julijana Banfra in Uroša Štalekarja približali na 2 zadetka zaostanka ob polčasu (16:14). V tem delu igre je v gol gostov stopil Mitja Pavlič, ki je branil sijajno, glede na to da je njegova primarna pozicija levo krilo. V drugem delu so domačinom pojenjale moči in gostje so izenačili na 23:23 in 24:24. Neizkoriščeni protinapadi so terjali davek in domača ekipa je znova povedla, nazadnje z 30:28. Domačini bi lahko tekmo odločili, a je Pavlič, ki je med drugim ubranil tudi sedemmetrovko, ubranil 2 strela iz protinapada. Na nasprotni strani sta po uspešni osebni obrambi gostov, "mož na moža" zadela Banfro in Bulovič. Velika Nedelja je imela napad za zmago, a so se gostje uspešno ubranili. 4 sekunde pred koncem srečanja je protestiral domači trener, ki je bil izključen iz tekme. Na igrišče je pritekel tudi domač navijač, a so se strasti po daljši prekinitvi vendarle umirile. Zadnji strel so gostje blokirali in se veselili zaslužene, težko prigarane točke. Uroš Štalekar je po tekmi povedal : "Začeli smo slabo, saj je na naši strani manjkalo kar nekaj dobrih igralcev. Slabo smo igrali v obrambi, a se kasneje zbrali in začeli igrati bolje. Pomagali smo si v obrambi in bili uspešni tudi v napadu. Mislim, da smo si to točko pošteno prigarali! V soboto nas čaka nova težka tekma, proti Gorenju iz Velenja. Če bomo od začetka garali v obrambi, igrali kot ekipa s pravim pristopom, lahko to tekmo zmagamo. Vsekakor se moramo zavedati, da se bo potrebno za novi 2 točki pošteno potruditi!"

Tekma z Gorenjem bo v soboto, 21.11.2015 ob 19:00 v športni dvorani Slovenj Gradec. Vabljeni na derbi kroga!

RK Velika Nedelja : RK Slovenj Gradec 2011 30:30 (16:14)

RK Slovenj Gradec 2011 : Bricman 1, Banfro J. 12 (4/4), Banfro F. 5, Yankovskyy 4, Bulovič 2, Pavlič (9 obramb, 1x7m), Syla 1, Sedovnik, Štalekar 5, Lončar

trener : Nino Legnar

Oglejte si tudi