Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Delni zbor članov DI SLOVENJ GRADEC - AKTIVA INVALIDOV JOHNSON CONTROLS

Delni zbor članov Aktiva invalidov Johnson Controls je bil izveden v soboto, 13. februarja, v gostišču Marčič.
Zbora se je udeležilo od 30 zaposlenih invalidov 16, od gostov pa so se zbora udeležili predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec Stanislava Tamše, predsednik Športne komisije pri DI Slovenj Gradec, ki je tudi predsednik AI Stari trg, Tone Garb. Zbora so se udeležili tudi predstavniki podjetja Johnson Controls Slovenj Gradec - kadrovska direktorica Vlasta Čremošnik, socialna delavka Irena Katalinič in podpredsednik sindikata v podjetju Dušan Sušec. Direktor podjetja JC pa se je opravičil, da se zbora zaradi drugih obveznosti ne more udeležiti.

Otvoritev zbora in pozdravni nagovor je podal predsednik AI Johnson Controls Ivan Pogorelc, ki je hkrati podal Poslovnik o načinu in delu zbora AI Johnson Controls, po sprejetju poslovnika je podal še dnevni red zbora in predlog za izvolitev delovnega predsedstva. V delovno predsedstvo so bili predlagani: za predsednika Miran Repas in za člana Metka Mori in Stanislava Škratek. Po potrditvi dnevnega reda in predlaganih kandidatov v delovno predsedstvo, je delovno predsedstvo nadaljevalo delo po sprejetem dnevnem redu zbora.

Najprej so izvolili zapisnikarja in dva overovatelja zapisnika ter verifikacijsko komisijo. Za zapisnikarja je bila predlagana Betka Kac, za overovatelja zapisnika pa Ivan Naglič in Snežana Stohanovič. Za verifikacijsko komisijo je bil predlagan Darko Sovinc in člana Anton Temnikar in Emina Gudič.

Po izvolitvi delovnega predsedstva, zapisnikarja in verifikacijske komisije so se podala poročila o delu aktiva za leto 2015, blagajniško poročilo, poročilo predsednice društva, predsednika Športne komisije in poročilo verifikacijske komisije. Vsa poročila so bila brez razprav soglasno sprejeta. Podan in sprejet pa je bil tudi program dela aktiva za leto 2016.

Najprej je bilo podano poročilo o delu aktiva za leto 2015, katerega je podal predsednik aktiva Ivan Pogorelc. Zboru je poročal o vseh njihovih aktivnostih, katere so organizirali v aktivu in še o aktivnostih društva, v katerih so sodelovali tudi člani AI Johnson Controls. Dejal je, da so program, ki je bil sprejet na zboru članov za leto 2015 v celoti realizirali.

Letno poročilo Društva invalidov Slovenj Gradec je podala predsednica društva Stanislava Tamše, dejala je, da društvo izvaja 8 posebnih socialni programov na državni ravni in jih je tudi navedla. Prav tako je navedla vse realizirane programe, ki so bili sprejeti na zboru društva za leto 2015. Poudarila je predvsem prostovoljstvo, saj so prostovoljci na nivoju društva v letu 2015 opravili skupaj 11201 prostovoljnih ur, prevozili 10740 km in da je bilo v vse programe vključenih 6811 invalidov iz društva in še 1955 zunanjih udeležencev iz drugih društev invalidov. Sledilo je še finančno poročilo za leto 2015, katero izkazuje minimalni presežek prihodkov nad odhodki. Za pomoč, podporo in sodelovanje se je zahvalila ZDIS, MO Slovenj Gradec, Občini Mislinja in vsem donatorjem ter sponzorjem za finančno podporo.

Za poročilom predsednice je sledilo Športno poročilo Društva invalidov Slovenj Gradec, katerega je podal predsednik Športne komisije Tone Garb. Dejal je, da sodelujejo športniki v desetih športnih panogah, da je bilo v programe športa in rekreacije vključenih skupno 344 članov, od teh samo v tekmovalnem športu po koledarju ZDIS in ZŠIS POK 168 invalidov. Nanizal je uspehe in uvrstitve posameznikov in ekip na teh tekmovanjih, prav tako tudi dosežke in uvrstitve na društvenih, regijskih in prijateljskih tekmovanjih. Na koncu poročila je še podelil kot podpredsednik Športne zveze Slovenj Gradec pisno priznanje Vivod Simonu za športne uspehe v panogi smučanja za leto 2015.

Po poročilo verifikacijske komisije, ki je ugotovila, da je zbor sklepčen, so bila vsa poročila za leto 2015 dan dana v razpravo in potrditev. Ker razprave ni bilo je zbor vsa poročila soglasno potrdil.

Po končanih in sprejetih poročilih je predsednik aktiva Ivan Pogorelc podal še program dela za leto 2016, katerega je zbor prav tako soglasno potrdil.

Pred zaključkom zbora je sledila še beseda gostov. Najprej je spregovorila kadrovska direktorica Johnson Controls Vlasta Čremošnik, ki je dejala, da v podjetju delajo na programu prenovitve delovnih mest, prilagojenim invalidom, da se invalidi počutijo varne in da ne pride do poškodb. Dejala je še, da v podjetju izvajajo pred in po delu tudi celjenje, meritve krvnega tlaka, razno telovadbo s fizioterapijo. Na kratko je zboru poročala še o poslovanju podjetja.

Socialna delavka Irena Katalinič pa je dejala, da z invalidi dobro sodelujejo na področju dela, predlagala je tudi, da bi se vsaj 3 do 4 krat letno sestali in se seznanili morda s kakšnimi težavami invalidov in da jih tudi ona obvesti, kaj se dogaja na socialnem področju.

Zbor je pozdravil še podpredsednik sindikata Dušan Sušec, ki je prav tako dejal, da je sodelovanje z invalidi dobro in izrazil željo, da tako ostane tudi še naprej.

Nato sta zbor pozdravila še Tone Garb, predsednik Aktiva invalidov Stari trg in Stanislava Tamše, jim za opravljeno delo čestitala in jim zaželela uspešno delo tudi v bodoče.

Stanislava Tamše pa je predlagala predstavnicama podjetja Johnson Controls Vlasti Čremošnik, direktorici kadrovske službe in socialni delavki Ireni Katalinič, da bi se glede na to, da so to invalidi še v delovnem razmerju in se ne morejo redno vključevati v programe društva, za njih v tem letu v podjetju organiziralo ponovno eno predavanje. O temi, na kaj bi se predavanje nanašalo, bi se pa dogovorili naknadno. O takšnem predlogu sta se predstavnici podjetja strinjali, za kar se jim je predsednica društva prav lepo zahvalila.

Po končanem zboru je sledilo kosilo in še nekaj časa druženje.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi