Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Športni kamp za mlade rokometašice

Rokometna zveza Slovenije je od 22.8.2016 do 26.8.2016 v Kopru organizirala rokometni športni kamp za deklice letnikov 2002 in 2003, ki je bil namenjen predvsem bodočim reprezentantkam letnika 2002. Na kampu je sodelovalo tudi 6 članic rokometnega kluba DRŠAM iz Slovenj Gradca. To so: Alja Krevs, Anja Tominc, Lia Gregor, Neža Rotovnik, Kaja Paradiž in Ula Perovec. Kampa se je udeležil tudi trener rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 Nino Legnar, ki je predajal svoje znanje preko treningov. Sodelovalo je 79 deklic iz različnih slovenskih klubov.

Igralke so bile pomešane v 5 skupin. Vsak dopoldan so trenirale, popoldan pa so igrale tekme med seboj. Od naših punc je izstopala predvsem Alja Krevs, ki kaže izjemen potencial na položaju organizatorja igre. O kampu je povedala: “Na kampu se je dogajalo veliko zanimivih stvari. Imele smo zelo različne treninge, kjer smo odnesle veliko novega znanja. Za razliko od lani, smo letos bile med seboj igralke letnikov pomešane. Vedno smo imele kaj za početi, od jutra do večera. V prostem času smo igralke hodile na plažo, sladoled, igrale karte itn. Ob vsem tem smo se dobro spoznale med seboj. Pestro je bilo tudi ob večerih na družabnih večerih. Najhuje nam je bilo zadnji dan, saj smo se dobro ujele in bi zagotovo lahko ostale še kakšen teden.”

Udeležba na rokometnemu kampu je pokazatelj, da se v klubu DRŠAM dela dobro. Ekipo deklic letnika 2002 sta letos vodila trenerja Valentina Paradiž in Alen Mihalj, punce pa so končale sezono na tretjem mestu v državi. Trener mlajših dečkov rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 Nino Legnar, ki večkrat trenira tudi dekleta iz kluba DRŠAM je po kampu povedal: “Vesel sem predvsem dejstva, da je bilo na kampu kar 6 punc iz koroškega kluba. Zame je udeležba na turnirja dokaz, da se z veliko dela da napredovati tudi v trenerstvu. V prihodnosti si želim, da bi v čim večjem številu na tovrstnih kampih sodelovali tudi naši dečki.”

Po končanem kampu so mesto punc zasedli fantje, kampa pa sta se udeležila tudi dva starejša dečka iz RK Slovenj Gradec 2011, Jaka Soršak in Matic Ravnikar.

Oglejte si tudi