Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Študent VŠTP na študiju v Leobnu

Študent zadnjega letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov, Anže Ivakič, je s 1. marcem 2014 postal Erasmus študent in odšel za 3 mesece na Montanuniversität Leoben. Tam bo v okviru priprave svoje diplomske naloge opravil del študijskih obveznosti v laboratorijih univerze v Leobnu. Anže je že drugi študent, ki svoje študijske dosežke niza na tej mednarodno priznani visokošolski instituciji, ki ima bogato zgodovino in opremo na področju polimernih tehnologij.
Anže je nad svojo izkušnjo navdušen in pravi: »Ker sem v letošnjem šolskem letu vpisal absolventski staž, sem se odločil, da izkoristim ponujeno priložnost in se udeležim Erasmus izmenjave med katero bom spisal svojo diplomsko nalogo. Za ta korak sem se odločil predvsem z namenom, da poglobim svoje teoretično in praktično znanje ter spoznam delo na tuji univerzi. Ni mi žal, da sem se udeležil izmenjave, saj sem imel dostop do internetnih baz strokovnih člankov in knjižnice univerze, kjer imajo tekoče številke strokovnih revij o polimerih, arhiv preteklih revij in odlično založene knjižne police z raznolikimi knjigami v angleškem in nemškem jeziku. Naučil sem se uporabljati nove računalniške programe in poglobil znanje v pisarniških programih. Imel sem priložnost delati na različnih orodjih in napravah, katere so mi predstavili strokovnjaki z večletnimi izkušnjami, ki so z veseljem priskočili na pomoč in si vzeli čas, če so kje nastale težave. Bonus pri vsem tem pa je, da spoznaš drugo kulturo, jezik in hkrati samega sebe.«

 

Erasmus je sektorski program v okviru programa Vseživljenjsko učenje, ki pokriva potrebe po učenju vseh udeležencev formalnega visokošolskega izobraževanja ter poklicnega izobraževanja in poklicnega usposabljanja na terciarni ravni ne glede na trajanje izobraževanja ali stopnjo kvalifikacije, vključno z doktorskim študijem, ter zavode in organizacije, ki izvajajo ali omogočajo to izobraževanje in usposabljanje.

Oglejte si tudi