Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Otvoritev učnega centra vrtnarstva in čebelarstva pri Drugi OŠ Slovenj Gradec

Turobno in mračno jutro se je rodilo. Bi človek pričakoval, da se bodo vsak čas odprla nebeška vrata in da bo dežek še dodatno zalil našo zemljico. Še čebelam se ni ljubilo kam daleč. Do napajalnika, potem pa hajd nazaj na toplo v panj.
Vse tiste čebele, ki so se odpravile na obisk k cvetočim drevesom, pa so začudeno opazovale vrvež okrog čebelnjaka. Postavljale so se stojnice, na ograji so viseli plakati. Na stojnicah pa med, medeno pecivo, svečke iz voska,  recepti, panjske končnice, ogromno zanimivih stvari. Tudi ljudi je bilo čedalje več in kmalu je bilo okrog vrta vse črno ljudi. Pa menda ja že ni čas rojenja?

 Začelo se je. Pozdrav ravnateljice Nade Duler, predsednika Čebelarskega društva Koroške Filipa Jelena, pa pozdrav podpredsednika Čebelarske zveze Slovenije Franca Šmerca, na koncu se je oglasil še župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas. Vsi so veselo hvalili pridne čebelice in vrt in tistim, ki so to slišale, se je zdelo prav fino. Nato so namesto vrat potegnili trak in ga prerezali. Vsi so ploskali in bili zelo veseli. Čebelice pa so z zanimanjem krožile nad dogajanjem in čakale, kaj še bo. Nastopila je odlična folklora Druge osnovne šole, pa harmonika in recitacije naših najmlajših. Vmes se je bliskalo iz telefonov, kot da se bo vsak čas ulilo. Tudi ploskalo se je kar naprej in ljudje so pojedli skoraj ves med in medeno pecivo. Vse čebelje zaloge so se izpraznile in prostor je za nov med, ki ga bodo nanosile iz okoliških cvetov.

Vsem čebelicam v šolskem čebelnjaku se je zdelo zelo imenitno, da so za otvoritev njihovega čebelnjaka pripravili tako čudovito prireditev. Obljubile so, da bodo vse panje do vrha napolnile z medom.

 

Mentorja čebelarskega krožka: Olga in Janez BAUER

Oglejte si tudi