Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Slovenj Gradec in Myoko – 17 let sodelovanja

Izmenjava Slovenj Gradca z japonskim partnerskim mestom Myoko traja vse od leta 2000, ko sta mesti uradno podpisali listino o sodelovanju. Poleg izmenjav na občinski ravni pa od leta 2001 dalje poteka tudi izmenjava dijakov med obema gimnazijama.
Prav v tednu od 11. do 17. oktobra je Slovenj Gradec obiskalo 10 dijakinj in dijakov iz Myoka, ki so jih doma namestili njihovi vrstniki iz slovenjgraške gimnazije. Poleg dijakov pa je teden dni kasneje letos Slovenj Gradec obiskal tudi župan mesta Myoko, Akira Nyumura z delegacijo.
Gostitelj, župan Andrej Čas, je od župana Myoka prejel povabilo za uradni obisk Myoka, našim športnikom pa so japonski prijatelji ponudili uporabo športne infrastrukture v Myoku pred olimpijskimi igrami v Tokyu leta 2020, s tem v zvezi se je župan Myoka srečal tudi s predstavniki Športne zveze Slovenj Gradec.
V sklopu obiska so Slovenjgradčani županu Myoka priredili sprejem na Olimpijskem komiteju Slovenije, v ljubljanski mestni hiši jih je sprejel župan Zoran Janković, udeležili pa so se tudi uradne večerje, katere gostitelj je bil japonski veleposlanik v Sloveniji, Nj. Eksc. Keiji Fukuda.

Župan Nyumura si je ob obisku ogledal tudi nekaj kulturnih znamenitosti Slovenj Gradca, na Japonsko pa se je, poln prijetnih vtisov, vrnil v petek, 21. oktobra.  


DS

 

foto: Dušan Stojanovič



Oglejte si tudi