Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
24°C
7°C
SRE.
26°C
10°C
5693

Prenova spletne strani MOSG

Moderne spletne tehnologije se razvijajo precej hitro. Zato je potrebno slediti trendom, se izpopolnjevati in iti v korak z izhodišči, ki jih za uspešno spletno predstavitev svojih dejavnosti od lastnika spletne strani oziroma domene obiskovalci le-te tudi pričakujejo.
Enako velja seveda tudi za e-upravo, ki se je kot servis občanom razvila v zadnjih petnajstih letih. Spletna stran Mestne občine Slovenj Gradec je v dvajsetih letih doživela mnogo preobrazb in prenov, tako oblikovnih kot tudi vsebinskih in ena zadnjih se je zgodila prav v mesecu novembru.
Pred dobrimi tremi leti smo se ob tedanji delni prenovi spletne strani priključili tudi projektu mojaobcina.si, ki je kot krovna platforma ponujal mnogim manjšim slovenskim občinam osnovno spletno stran, ostalim, ki smo slednjo že imeli, pa možnost širitve spletnih vsebin, kar smo pri nas izkoristili za to, da smo društvom, združenjem, institucijam in posameznikom omogočili objavljanje informativnih vsebin o dogodkih in aktivnostih na spletnem portalu mojaobcina.si/slovenj-gradec, kar se je med uporabniki precej dobro prijelo, prvič pa smo prišli do osnovnega internetnega koledarja prireditev, ki smo ga z objavami ažurirali pravzaprav organizatorji dogodkov sami. Takšen koledar je še kako pomemben, saj se prevečkrat zgodi, da organizatorji zaradi neobveščenosti o zasedenosti terminov prireditve organizirajo na isti dan, kar precej okrni udeležbo na dogodkih.
Z novo spletno stranjo smo vsebinski koncept informiranja o dogodkih nekoliko spremenili. Postopoma bomo objave, ki so bile doslej posredovane preko portala mojaobcina.si v celoti nadomestili z objavami, ki bodo poslej vidne na občinski spletni strani slovenjgradec.si. Število dogodkov v posameznem mesecu je tolikšno, da program prireditev obsega izdaten del našega SGlasnika. Kljub temu pa se nas v naglici, v katero nas sili vsakdanji tempo, večina zanaša ravno na internet in mobilne komunikacije. Nova spletna stran bo, upamo, informacije o dogodkih in prireditvah (sicer oblikovno še vedno ločeno) odslej ponujala na enem spletnem mestu. S tem bi spletna domena slovenjgradec.si postala torej resnično slovenjgraški informativni portal, na katerem bi novice in dogodke odslej objavljala tako občinska uprava, kot tudi društva, zavodi in institucije, z direktnim posodabljanjem interaktivnega koledarja prireditev pa se bomo lahko tudi ognili temu, da se bi prireditve dogajale na isti dan, če bodo organizatorji seveda pripravljeni to upoštevati.
Kar pa se tiče same prenovljene spletne strani lahko ugotovimo, da smo v želji po še boljši preglednosti in transparentnosti nekoliko zmanjšali število vsebinskih sklopov, s čimer smo jo naredili uporabniku prijaznejšo, prav tako bo v nadaljevanju izdelana, poleg angleške tudi nemška različica spletne strani, na njej je mogoče dobiti večino obrazcev, informacij o javnih objavah, naročilih, obvestil, preko nje si je mogoče ogledati tudi posnetke sej občinskega sveta in pregledati gradivo za seje, stran ponuja precej informacij turistične narave, razdeljena pa je poslej predvsem po logičnih vsebinskih sklopih.
Stran je dobro prilagojena ogledu z mobilnimi napravami, kmalu pa bo prilagojena tudi za potrebe slabovidnih in dislektikov. Spletno stran, ki sedaj temelji na najsodobnejši svetovni tehnični platformi, lahko tudi nadgrajujemo, za izdelavo in vzdrževanje pa je poskrbelo koroško podjetje Stroka produkt d. o. o., del skupine Stroka.si. 

Vabljeni torej k spletnemu obisku na www.slovenjgradec.si.

 

DS

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi