Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
17°C
3°C
ČE.
18°C
2°C
2733

S kolesom v mesto - spodbujanje trajnostne mobilnosti in oživljanje aktivnosti v mestnem jedru

Zavod EKOPREN si v sodelovanju z društvoma raum AU in Varno aktivnih poti ter z Mestno občino Slovenj Gradec, prizadeva za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) bodo v Slovenj Gradcu izvedli dvomesečno akcijo “S kolesom v mesto”, pri kateri sodeluje kar 50 gostinskih in drugih lokalov.

Projekt S kolesom v mesto se v okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, v Slovenj Gradcu izvaja že četrto leto zapovrstjo.

Letošnji slogan je Mobilnost za gospodarsko uspešnost”, ki poudarja, da lahko s kolesarjenjem brez večjih finančnih obremenitev ali posegov v infrastrukturo, poskrbimo za čistejše okolje, bolj kakovostno rabo javnega prostora in lastno zdravje. Hkrati pa lastnikom lokalov prispevamo spodbudno okolje za poslovanje in interakcijo z občani. 

Vsi kolesarji, ki bodo med 1. avgustom in 21. septembrom prišli v center Slovenj Gradca, bodo pri vstopnih parkirnih kabinah prejeli oštevilčen kuponček za popuste, ki so vnovčljivi v vseh lokalih, označeni s “Kolesarju prijazen lokal”, pove vodja projekta Vladimir Jarh Nikolič, ter da bodo s številnimi dejavnostmi tudi letos pokazali kako uresničujejo že leta 2016 zastavljene “zelene” cilje in da projekt poleg vseh popustov in potencialnih nagrad prinaša tudi spodbudo okolju, zdravju, gospodarstvu ter medčloveškim odnosom.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi