Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
11°C
-5°C
JUTRI
7°C
-2°C
2302

Karikature na Meškovi ulici

KARIKATURE SO ZAKON! je projekt društva raum AU, katerega namen je osveščati o karikaturah kot edinstven medij, ki obdela teme na humoren način. In s tem ciljem so člani raum AU izpeljali ustvarjalne delavnice, katere je vodil lokalni karikaturist, Jože Aberšek Aba, ki je udeležencem najprej predstavil osnovne tehnike risanja. Nato pa so se družno lotili ustvarjanja, pri čemer so s karikaturami upodobili pet znanih Slovencev - Janjo Garnbret, Adi Smolarja, Primoža Suhodolčana, Primoža Rogliča in Borisa Pahorja.

Mladi udeleženci 
Druge osnovne šole in PUM-a Slovenj Gradec, so nad karikaturami izredno navdušeni, nam je na otvoritvi potrdil tudi vodja projekta Rado Carlo Poggi, kot tudi, da so lokacijo razstave, ki bo do 20. oktobra na ogled na Meškovi ulici, izbrali načrtno, ker si ob dejstvu nastarejše slovenjgraške ulice, zasluži še kaj drugega, kot le “parkirno funkcionalnost”.

Nad razstavo in lokacijo pa so bili opazno navdušeni tudi lokalni odločevalci. 
Župan Mestne Občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler in v.d. direktorica JZ Spotur, Marija Lah, sta pozdravila poizkus ustvarjanja novih slovenjgraških prizorišč, ki posledično širijo mestno jedro. Damjana Kotnik, vodja PUM-O Slovenj Gradec pa je na otvoritvi poudarila plodno sodelovanje s člani raum AU, s katerimi vedno radi sodelujejo. Vidno zadovoljen pa je bil tudi Jože Aberšek Aba, ki kot pravi, "s projektom seje ljubezen do karikatur".

Zato prisrčno vabljeni na Meškovo ulico!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi