Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Živela ustvarjalnost! & Elijah Hlastan

Razstava Elijah Hlastan: Scripted reality, ki poteka v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, je v raum AU na ogled do 11. oktobra.
Elijah Hlastan je že peti ustvarjalec v nizu, ki se z razstavo in spremljajočo delavnico predstavlja v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga z namenom približevanja fascinacije in koristnosti kreativnega v vsakdanjem življenju, realizirajo člani raum AU.

 

V sklopu projekta, ki se je pričel v mesecu maju, so obiskovalci spoznali različne izrazne medije – risanje je predstavil Jože Aberšel Aba, ustvarjanje z lesom je potekalo pod vodstvom Franca Denovnika, Primož Juvan je obiskovalce popeljal v svet fotografije, tapiserije pa je zastopala Alenka Seničar.

Tokratni ustvarjalec, Elijah Hlastan, pa prikazuje novodobne načine ustvarjanja, preko računalniškega programiraja.

 

Razstava Elijah Hlastan: Scripted reality med drugim vabi tudi k razmišljanju o življenju v digitalnih svetovih, pove vodja projekta Rado Carlo Poggi, o tako imenovani “skriptirani resničnosti”, k čemur obiskovalce nagovarja tudi izobešen tekst, ki ga je napisal Peter Weibel, umetniško-znanstveni vodja nemškega Centra za umetnost in medije, ZKM.

 

Tekom razstave, ki bo v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na ogled do 11. oktobra, vas organizacijska ekipa vabi tudi na spremljajočo delavnico, ki bo v četrtek, 26.9.2019, s pričetkom ob 11.00 uri.

Oglejte si tudi