Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
22°C
14°C
JUTRI
21°C
14°C
Deli
2443

Prvi live "Foley" performans pri nas

Projekt Zvočne Slike AI organizira društvo Glasbene Spektakularnosti, v sodelovanju z JSKD Slovenije, Mestno občino Slovenj Gradec, Ninja Guru in raum AU. V sklopu projekta bodo trije zvočni ustvarjalci ustvarjali in sinhronizirali zvoke iz odpadnih materialov.

Sodelujoči zvočni ustvarjalci - domačin Aleš Gangl ter gosta iz Avstrije, pianist in zvočni producent Nick Acorne, ter zvočni producent Valerio Zanini – bodo obiskovalcem pobliže predstavili svoj način dela na odprtih vajah, ki bodo dnevno potekale v Špajzu, med 9.00 in 15.00 uro.

Film, na katerega bo zvok projeciran, je skupek starih hollywoodskih filmov iz dvajsetih in tridesetih let, pove 
vodja projekta Aleš Gangl, ter da so filmi zvočno zmanipulirani do te mere, da so dobili novo zgodbo, ki se odvija v Slovenj Gradcu, leta 2120 in sicer v trenutku, ko poteka globalno popularna podelitev nagrad za najboljše koncepte, ideje, iznajdbe v svetu znanosti in tehnologije. 

Film, pri katerem sodeluje tudi filmski režiser Uroš Zavodnik, je komičen pogled v prihodnost, kjer ljudje ne zanimajo več trači, konflikti ali ideološki spori, ampak so obsedeni s pogovori o boljšem svetu, znanosti, matematiki, humanizmu in celostnemu razvoju, Gangl strne vabilo na odprte vaje in petkov koncert v Čajnico Peč, kjer bodo zvočni oblikovalci v živo na film izvajali filmske zvoke. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi