Projektno delo je že od meseca septembra potekalo v okviru različnih modulov oz. vsebin pri različnih predmetih v razredu, pri praktičnem pouku v kuhinji in v učilnici strežbe ter na terenu. Dijaki so obiskali mlin, kjer so ajdo zmleli na tradicionalen način - med mlinskimi kamni.
Na predstavitvi ob zaključku projekta so goste presenetili z različnimi sladkimi in slanimi toplimi ter hladnimi jedmi iz ajde, z ajdovim čajem, ajdovo pašteto in celo s sladoledom, posutim z ajdovimi žganci.
Ajda je res vsestranska rastlina, kar so dijaki predstavili na plakatih, na PP predstavitvi in jo pričarali s tekstom in igro kar v živo. Zaigrali in zapeli so narodno pesem o ajdi, ajdo predstavili tudi v literaturi in v tujih jezikih. Predstavili so nam tudi delček bontona pri mizi.
Seveda niso pozabili na izvor ajde, pomen le-te v naši prehrani, v narodnih jedeh in njeno uporabnost za različne namene, od prehrane do kozmetike in predelave v industriji.
Preživeli smo res lep in poučen, predvsem pa prijeten večer, ki so nam ga pričarali dijaki pod vodstvom razredničarke Bernarde Klančnik.




