Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

ODGOVOR NA IZJAVO ZA JAVNOST CIVOZ

ODGOVOR NA IZJAVO ZA JAVNOST CIVOZ

Nisem želel polemizirati z g. Metuljem, zato sem njegovo obsežno izjavo na FB CIVOZ le kratko komentiral. V njegovih navedbah je veliko subjektivnih sodb, ki nimajo nobene povezave z mojimi izjavami ali dejanji in tudi tukaj se bom vzdržal komentarja. Opozoril bi le na nekaj najbolj neustreznih očitkov:

1.                   Nikjer nisem govoril o tem, kdo je predlagatelj monitoringa. To zame ni pomembno in v tem ne iščem političnega prestiža. Konec koncev je monitoring v danih okoliščinah pričakovana in samoumevna reakcija lokalne skupnosti, ne glede na to kdo se je tega prvi spomnil.
2.                   Vaša reakcija, g. Metulj, kaže, da niste dobro razumeli mojega pojasnila, zakaj sem se odločil za angažiranje zunanje strokovne osebe pri izvedbi meritev. Preberite, prosim, še enkrat.
3.                   Tukaj navajate, da vas je IOP obvestil o meritvah zraka šele 20.8. Prilagam elektronska sporočila izvajalca meritev ( NLZOH) dr. Cvetki Ribarič Lasnik ( IOP) z dne 16. in 17.8., torej zakaj je IOP potreboval tri dni, da vas obvesti?

 

4.       Pobiranje hmelja ne more vplivati na ostanke pesticidov v zemlji ali na vrtninah ali na merjenje zanosa škropiva v drugem hmeljišču, kjer se še tretira s pesticidi in torej ne more biti razlog, da se meritve ne bi opravile. Tudi o tem bi vas morala poučiti strokovnjakinja, ki smo jo angažirali.

5.       Nikoli nisem trdil, da je CIVOZ preprečil meritve. Še enkrat pa ponovim: razočaran sem, ker se je na uvodnem sestanku dne 9.8. izraženo zadovoljstvo in zaupanje vseh strani že kmalu povsem porušilo, ko je prišlo do enostranske odpovedi merjenja zraka in zapletov pri vzorčenju. Krivdo za takšen razplet bomo definitivno poiskali pri tistih, ki so imeli profesionalne zadolžitve pri projektu in ki bi ga morali pravočasno izvesti. Za neopravljene meritve bo nekdo moral prevzeti odgovornost.

 

 

S spoštovanjem.

Andrej Čas, župan

 

 

Oglejte si tudi