Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

Živela ustvarjalnost! za ustvarjalno družbo

Projekt Živela ustvarjalnost! bo približeval fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju že peto sezono zapovrstjo.

Projekt Živela ustvarjalnost! nastaja v organizaciji nevladne organizacije v javnem interesu raum AU in s podporo Mestne občine Slovenj Gradec ter Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Projekt nastaja v prepričanju, da je ustvarjalnost neizogibni in bistveni del človekove osebnosti v vseh starostih in neglede na prepričanje in da si jo je mogoče predstavljati kot enega osnovnih kognitivnih dejavnikov v mišljenju posameznika ali pa kot gibalo celotnega družbenega razvoja in napredka. 

In prav ta razmislek je gonilo snovalcev, ki z izvedbo kreativnih delavnic ponujajo možnost spoznavanja najrazličnejših načinov ustvarjalnosti, med katerimi lahko vsakdo najde nekaj zase. Morda nekaj, kar je vedno želel početi, pa ni vedel ali znal. Da je paleta kreativnosti zelo prostrana, nakazuje tudi dejstvo, da se projekt izvaja že peto sezono zapovrstjo, pri čemer so in bodo vse izvedene delavnice predstavljale vsaksebi raznolike načine izražanja. Kreativne delavnice bodo tudi letos vodili sodelujoči ustvarjalci iz Koroške, kar je drugi atribut tega projekta, saj ponuja večjo vidnost in podporno okolje za domače ustvarjalce in kar je dobra odskočnica za celovit družben razvoj in za kreiranje okolja, kjer je kreativnost doma.

Oglejte si tudi