Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Mladinci osvojili Mariborsko trdnjavo

Mladinci rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 so v nedeljo, 29. 11. 2015, v Mariboru odigrali tekmo 7. kroga 2. mladinske lige vzhod. V štajerski prestolnici so zaradi poškodb manjkali Bricman, Bulovič Ž. in Banfro J., zaradi študijskih obveznosti pa Marzelj. Kadeti tokrat niso odpotovali zraven, saj so v tekočem tednu odigrali kar tri srečanja. Štajerci so Korošce pričakali kot neporažena ekipa na domačem terenu.

Mariborčani so tekmo odprli dobro in s streli od daleč ter s hitrimi akcijami povzročali gostom veliko preglavic. Prvih petnajst minut je vodila gostujoča ekipa, a je na odmor z zadetkom prednosti odšla domača ekipa (17:16). Že v prvem polčasu so igrali vsi gostujoči igralci. Ekipo v napadu sta dobro povezovala Vižintin in Brunšek, a je preveč škripalo v obrambi. V drugem polčasu so gostje prestavili v višjo prestavo in z razpoloženim Orterjem (9 zadetkov) povedli za 6 zadetkov, s 24:30. Mariborčani so se približali na minus dva, a so gostje ponovno povedli s 30:36. Priložnost so dobili še igralci s klopi, ki pa so se nekoliko ustrašili in domačini so se ponovno približali na 2 zadetka, a jim je za kaj več zmanjkalo moči. Razpoloženi Vižintin je tekmo in težave s treningi mladincev opisal tako: "Tekmo smo pričeli precej slabo predvsem v obrambi, nasprotniku smo dovolili preveč lahkih strelov, iz katerih so dosegali lahke zadetke, sami pa smo pa smo v napadu naredili preveč napak, zato se je polčas končal z rezultatom 17:16. Že v začetku drugega polčasa smo stopili skupaj, stisnili v obrambi in iz polkontre in kontre dali nekaj lahkih zadetkov in tako povedli za +5 ter to prednost zadržali skoraj do konca. V zadnjih 10 minutah je zbranost znova popustila, prejeli smo nekaj lahkih zadetkov, v napadu pa ostali brez pravih rešitev in zapravili nekaj zelo pomembnih žog, tako da so se tekmeci približali na -2, vendar smo ostali dovolj zbrani, da smo iz Maribora odnesli 2 točki. Ekipa, ki igra mladinske tekme, praktično ne trenira skupaj, razen peščica, ki trenira zraven članske ekipe, ostali pa zaradi obveznosti na faksu ne morejo trenirati v Slovenj Gradcu. S kakšnim skupnim treningom vseh mladincev bi lahko naša ekipa postala še boljša, saj se pozna, da na igrišču ni prave kemije med igralci, ker premalo igramo skupaj!"

V naslednjem krogu RK Slovenj Gradec 2011 v domači športni dvorani gosti ekipo RD Šmartno 99, ki je v zadnjem krogu presenetljivo lahko premagala RK Gorenje Velenje z izidom 37:29.

RK Maribor Branik : RK Slovenj Gradec 2011     35:37 (17:16)

RK Slovenj Gradec 2011: Grešovnik (8 obramb, 2x 7m), Sedovnik (3 obrambe), Pavlič 1 (1/2), Lončar, Bulovič 2, Orter 9, Banfro F. 5 (2/2), Štalekar, Lužnik 4, Dujmovič 5, Yankovskyy 4, Brunšek 2, Vižintin 5

trener: Nino Legnar

Oglejte si tudi