Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Jožefov sejem v Slovenj Gradcu

V Slovenj Gradcu so se sejmi prirejali že v srednjem veku, ko so bile leta 1251 mestu podeljene tržne pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes.
V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni t.i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin). Prvi sejem v letu in tudi eden najbolj množičnih sejmov na Koroškem je Jožefov sejem, ki bo tudi letos potekal 19. marca na Glavnem trgu in na Trgu svobode v Slovenj Gradcu. Jožefov sejem vsako leto v mesto privabi številne prodajalce ter obiskovalce od blizu in daleč.

Na sejem so poleg prodajalcev z izdelki za široko potrošnjo še posebej vabljeni rokodelci iz Koroške in drugih krajev Slovenije in tudi avstrijske Koroške ter ekološke in druge kmetije, ki ponujajo domače pridelke in izdelke. Na Jožefovem sejmu običajno sodeluje skoraj 150 prodajalcev, tudi letos pa organizator sejma Javni zavod za turizem in šport SPOTUR pričakuje dober obisk obiskovalcev iz cele Koroške.  

 

Sejmi v Slovenj Gradcu že dolgo niso namenjeni le prodaji in nakupu, ampak predvsem druženju. Zaradi tega so vedno dobro obiskani in v današnjem hitrem načinu življenja tudi dobrodošla popestritev dogajanja v mestnem jedru.

 

Vse dodatne informacije o sodelovanju na sejmu so na voljo v turistični pisarni JZ SPOTUR na Glavnem trgu 24 v Slovenj Gradcu, prijavnica pa je v priloženem dokumentu.

Oglejte si tudi