Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Javni razpis URE-GEN-I-2013-3 za nepovratne finančne spodbude za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost pri pravnih osebah in podjetnikih

Razpisovalec: GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o., Krško. Komu je razpis namenjen: podjetjem, organiziranim kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki (po ZGD), ki imajo sedež v RS.

Kaj omogoča razpis: nepovratne finančne spodbude za nove investicije pravnim osebam in pod­jetnikom, ki zagotavljajo prihranke energije pri končnih odjemalcih na območju Republike Slovenije za ukrepe: vgradnja energetsko učinkovitih kotlov na ze­meljski plin; zamenjava kotlov na vse vrste goriv z novimi kotli na lesno biomaso; vgradnja toplotnih črpalk za proizvodnjo toplote; vgradnja energetsko učinkovitih sistemov raz­svetljave; vgradnja energetsko učinkovitih elektromotornih pogonov in frekvenčnih pretvornikov, regulatorjev ter kr­milnikov na obstoječe elektromotorne pogone; vgradnja sistemov za izkoriščanje odpadne to­plote; namestitev opreme za uvedbo in izvajanje obra­tovalnega monitoringa in upravljanja z energijo; povečanje učinkovitosti sistemov za pripravo komprimiranega zraka. Splošni in posebni pogoji so podrobneje opredeljeni v razpisni dokumentaciji.

 

Višina sofinanciranja: do 30 % za velika podjetja, do 40 % za srednja podjetja ter do 50 % za mikro in mala podjetja. Upravičeni stroški investicije morajo znašati vsaj 10.000€. Maksimalna višina spodbude znaša 50.000€. Ne glede na velikost podjetja višina nepovratne spodbude ne sme presegati 94,00 EUR/MWh letnega prihranka.

 

Dodatne informacije: Rado Kotar, e-pošta: rado.kotar@gen-i.si. Razpisna dokumentacija: http://www.gen-i.si/novice-in-mediji/novice/404.

 

Rok za prijavo: do porabe sredstev oz. najdlje do 6. 12. 2013.

Oglejte si tudi