Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Obisk predsednice vlade ge. Alenke Bratušek, predstavnikov Unesca ter drugih gostov na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec

V petek, 7. 2. 2014, dan pred slovenskim kulturnim praznikom je na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec mineval praznično. Obiskala nas je predsednica vlade Republike Slovenje ga. Alenka Bratušek s sodelavci. Gostili smo tudi g. župana, visoke predstavnike Unesca in številne druge pomembne goste.
V kulturnem programu, ki smo ga predpraznično in domače koroško obarvali, so sodelovali pevski zbori naše šole, člani šolskega radia in gledališkega krožka, vsi pa so navdušili z zares skrbno izbranim in pripravljenim programom.

Predsednica vlade je v kratkem nagovoru vse prisrčno pozdravila in poudarila pomen vzgojno – izobraževalnega dela na šoli, posebej pa je pohvalila trud in skrb učencev za dobro delo in dobro počutje na šoli.

Vse goste smo povabili v razrede in ob šolski malici prisrčno in sproščeno poklepetali z njimi.

 

V nadaljevanju pa smo kot nosilka UNESCO središča Slovenj Gradec organizirali  delovno srečanje Unesco šol na Koroškem (OŠ Črna na Koroškem, ŠS Gimnazija Ravne na Koroškem, OŠ Šmartno, OŠ Mežica, OŠ Franja Goloba Prevalje) ki smo ga poimenovali Unesco klepet s šolskimi koordinatorji, njihovimi namestniki in ravnatelji navedenih šol.

Srečanja so se udeležile Generalna sekretarka Nacionalne komisije za UNESCO Republike Slovenije, ga. Marjutka Hafner, svetovalka na Uradu za UNESCO, ga. Barbara Urbanija in namestnica nacionalne koordinatorice UNESCO ASP mreže Slovenije, ga. Ljubica Kosmač. Prijetnega klepeta  o naši prehojeni poti v UNESCO mreži, naših projektih in sodelovanju med šolami v središču in slovenski mreži ter načrtih za prihodnost  so se udeležili tudi predsednik UNESCO kluba Slovenj Gradec, g. Marko Košan, predstojnica OEZŠ Slovenj Gradec, ga. Nevenka Štraser in predsednica sveta staršev, ga. Helena Penko in UNESCO Glasnik Luka Kropivnik.

V UNESCO središču Slovenj Gradec smo ponosni na naše delo, ponosni na svojo UNESCO rast in razvoj  v številnih UNESCO projektih in vsakdanjem vzgojno – izobraževalnem delu.

Po izjemno prijetnem pogovoru so gostje obiskali še UNESCO šolo našega središča, OŠ Črna na Koroškem.

Gotovo nam bo ta dan ostal v lepem spominu, tudi zaradi košarkaške žoge z lanskega evropskega prvenstva, ki nam jo je s svojim avtogramom podarila ga. Alenka Bratušek in nam zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

 

Majda Šrimpf in Nada Zlodej

Prva OŠ Slovenj Gradec

 

Oglejte si tudi