Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

CELOSTNA PROMETNA STRATEGIJA – JAVNA RAZPRAVA OB PREDSTAVITVI PREDLOGA UKREPOV

V torek, 20. decembra 2016, je amfiteatru Gimnazije Slovenj Gradec potekala javna razprava ob predstavitvi predloga ukrepov Celostne prometne strategije (CPS) MO Slovenj Gradec.

Srečanje je potekalo v štirih delih. V prvem delu javne razprave je potekalo žrebanje nagrajenca nagradne igre, o čemer smo na tej spletni že poročali pred dnevi.

V drugem delu javne razprave so izdelovalci celostne prometne strategije predstavili predloge ukrepov po posameznih strateških stebrih in sicer:
  • Strateški steber 1 "Več znanja in sodelovanja",
  • Strateški steber 2 "Več hoje",
  • Strateški steber 3 "Več kolesarjenja",
  • Strateški steber 4 "Razvoj javnega potniškega prometa",
  • Strateški steber 5 "Optimiziran cestni promet".

V tretjem delu javne razprave je potekala delavnica z udeleženci, na kateri so udeleženci določevali prioritete in dodatne predloge. Udeleženci so se razdelili v štiri skupine, vsaka skupina je zaokrožila med moderatorji posameznih strateški stebrov. Na ta način je vsak udeleženec imel možnost postaviti prioritete in predloge za vse strateške stebre.

V četrtem delu javne razprave so moderatorji predstavili ugotovitve dela po skupinah, čemur je sledila še zaključna moderirana razprava.

Podrobnosti o izbranih prioritetah in predlogih udeležencev javne razprave so razvidni iz priloženega zapisnika. Oboje bodo pripravljavci smiselno upoštevali pri izdelavi akcijskega načrta CPS.


Oglejte si tudi