Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Društvo Vita - pomoč po nezgodni poškodbi glave

Osebna asistenca za neodvisnost, samostojnost in kvalitetnejše življenje invalidov

S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo nov Pravilnik o osebni asistenci (Ur.l. RS, št. 57/18), ki je sistemsko urejen in podrobno ureja postopek za uveljavljanje pravice do osebne asistence. Asistenco financira država, uporabniki pa so zavezani polovico denarnega prejemka nameniti  izbranemu izvajalcu za sofinanciranje osebne asistence.

Med izvajalci, ki izpolnjujejo pogoje in so vpisani v register izvajalcev, je tudi Društvo Vita, ki je prostovoljna, nevladna, nestrankarska, neprofitna humanitarna organizacija, ki združuje po nezgodni poškodbi možganov prizadete otroke, mladino in odrasle ter svojce, strokovnjake, prijatelje, prostovoljce in humanitarne sodelavce. Poleg oseb po poškodbi možganov se v aktivnosti društva in dejavnost asistence vključujejo tudi osebe z drugimi vrstami poškodb in invalidnosti.
Ker je dejavnost invalidnih oseb pogosto ovirana, kar omejuje polno udeležbo pri uveljavljanju enakih pravic in priložnosti, je osnovni namen društva celovita skrb in pomoč prizadetim in njihovim družinam za izboljšanje kvalitete njihovega življenja. 
Celen prispevek si lahko preberete na naši spletni strani.
Za pomoč se lahko oglasite na društvu Vita osebno ali pa nas v dopoldanskem času, od ponedeljka do petka, lahko pokličete na telefon: 040-491-686 ali 040-171-084 ali pa pišete na mail: socialaprogrami.d.vita@gmail.com

Oglejte si tudi