Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Delavnica za vzgojiteljice in vzgojitelja Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec

20. 6. 2017, 21. 6. 2017 in 22. 6. 2017 sva izvajalki Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Albina Linasi, dipl. babica, in Mateja Učakar, mag. zdr. nege, izvajali v Vzgojno varstvenem zavodu Slovenj Gradec (VVZ Slovenj Gradec) predavanje in delavnico Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih. 

Izobraževanja se je udeležilo 89 vzgojiteljic in vzgojitelj VVZ Slovenj Gradec.  Predavanje je zajemalo  pregled dokumenta Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih in nenadno nastalih bolezenskih znakih. Ta dokument je nastal leta 2010 na nacionalnem nivoju z namenom, da bi bil v pomoč osebju v vrtcu pri ravnanju ob življenje ogrožajočih in drugih nenadno nastalih stanjih, ki zahtevajo ukrepanje in/ali zdravniško pomoč. Za ukrepanje skladno s priporočili je nujno, da je osebje, ki  neposredno dela z otroki, usposobljeno za izvajanje potrebnih ukrepov prve pomoči. Zato je prav da strokovni delavci VVZ opravijo in redno obnavljajo tečaj nudenja prve pomoči  in oživljanja.

 

Vzgojitelji/ce so bili z izobraževanjem zadovoljni, motivirani, v želji po novih srečanjih v prihodnjem šolskem letu.  Za sodelovanje se za izposojo opreme zahvaljujemo Koronarnemu klubu Mežiške in Mislinjske doline.

 

 

                        

                                        Zapisala: Učakar Mateja, mag. zdr. neg

                    Koordinator promocije zdravja in zdravstven vzgoje za otroke in mladino

Oglejte si tudi