Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

31. 1. - DAN BREZ CIGARETE

31. januarja obeležujemo Dan brez cigarete, ki lahko vsem kadilcem pomeni priložnost in spodbudo za opustitev kajenja. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) poudarjajo, da je opustitev kajenja koristna za zdravje v kateremkoli starostnem obdobju, največje koristi za zdravje pa posameznik izkusi, če kajenje opusti pred 40. letom starosti.

V Sloveniji imamo na voljo številne programe za opuščanje kajenja, v zdravstvenovzgojnih centrih v zdravstvenih domovih pa delujejo usposobljeni strokovnjaki za podporo pri izbiri ustreznih načinov premagovanja skušnjav pri opuščanju kajenja.

Celoten prispevek, ki ga je pripravila Katarina Krenker, diplomirana medicinska sestra, koordinatorica promocije zdravja in zdravstvene vzgoje odraslih v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec, si lahko preberete na naši spletni strani CINDI delavnice - zdravstvena vzgoja odrasli - aktualno.

V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec zagotavljamo programe - skupinske in individualne, s katerimi vam bomo pomagali v boju proti kajenju in v katere ste vljudno vabljeni.

Oglejte si tudi