Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
5°C
-4°C
JUTRI
2°C
1°C
4514

Dan zdravja 2018

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja. Letošnja tema je zelo splošna Zdravje za vse -univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev.

 

V okviru Dneva zdravja se bodo letos v okviru Zdravstvenega doma Slovenj Gradec izvajale  številne  aktivnosti:

 

4. 4. 2018 Dan zdravja za šolarje Druge OŠ Slovenj Gradec na POŠ Pameče.

Šestošolci se bodo cel dopoldan učili temeljnih postopkov oživljanja, veliko znanj bodo pridobili o zdravi prehrani, skrbi za zdravo črevo. Da bo dopoldan tudi telesno aktiven pa bo poskrbela pilates vadba in vaje za zdravo držo.

 

5. 4. 2018 Test hoje na Štibuhu od 16.00 do 18.00 ure. Ob 16.00 uri bo tudi demonstracija Nordijske hoje. Vabljeni vsi občani.

 

6. 4. 2018 Test hoje v Mislinji na igrišču ob 16.00 uri. Vabljeni vsi občani.

 

7. 4. 2018 Dan zdravja za šolarje OŠ Mislinja

Učenci zadnje triade bodo sodelovali na dveh delavnicah, kjer se bodo tekom sobotnega delovnega dopoldneva bolj podrobno seznanili s sladkorjem v živilih in sladkorno boleznijo.

 

7. 4. 2018 Tek zdravja

Na stojnici v mestu bomo merili krvni tlak, krvni sladkor, obseg pasu,  demonstrirali bomo način samo pregledovanja dojk in moda, ter delovali  zdravstveno vzgojno z vabljenjem v delavnice CKZ v Slovenj Gradcu, ki je novo pridobljen projekt Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Vljudno vabljeni na naši stojnici.

 

Vse zapisane aktivnosti bomo izvajali zaposleni v Centru za Krepitev Zdravja in v PATRONAŽNI SLUŽBI Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, ob sodelovanju dijakov Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec in strokovnjakov iz NIJZ Ravne.
                                                                                

Zapisala: Mateja Učakar, mag. zdr. nege

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij