Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

1.VSESLOVENSKA ROKODELSKA RAZSTAVA V SLOVENJ GRADCU

Slovenj Gradec bo od 1. junija dalje ponovno center slovenskega rokodelstva, saj bosta v Koroški galeriji likovnih umetnosti na ogled 1. vseslovenska rokodelska razstava ter razstava nagrajenih rokodelskih izdelkov natečaja Iz rok do oblike, ki pomenita nadaljevanje ter nadgradnjo preteklih bienalnih razstav Domače in umetnostne obrti.

Na temeljih 40 - letne tradicije, ko se je zgodilo 20 bienalnih razstav domače in umetnostne obrti, se v evropskem letu kulturne dediščine pripravlja velika sprememba v konceptu in pripravi rokodelskih razstav v Slovenj Gradcu. 

V sodelovanju s Konzorcijem rokodelskih centrov Slovenije ter ob podpori Podjetniškega centra Slovenj Gradec in Koroške galerije likovnih umetnosti se letos pripravlja 1. vseslovenska rokodelska razstava, pri kateri bodo največjo vlogo imeli rokodelski centri iz cele Slovenije, ki v svojih sredinah združujejo rokodelce in negujejo kulturno dediščino. 

Od 1. do 21. junija bosta tako v Koroški galeriji likovne umetnosti na ogled 1. vseslovenska rokodelska razstava in razstava sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji – Iz rok do oblike, kjer se predstavijo ustvarjalci, ki pri svojem ustvarjanju črpajo ideje, vzorce ali oblike iz bogate zakladnice naše dediščine.

Razstava bo tudi prvi v nizu dogodkov Slovenskega rokodelskega festivala, ki se bo do pozne jeseni izvajal po Sloveniji.

Slavnostna otvoritev obeh razstav bo v petek, 1. junija ob 13. uri na Glavnem trgu. V sklopu otvoritve bo na Glavnem trgu od 10. ure dalje potekala rokodelska tržnica s spremljevalnim kulturnim programom na prireditvenem odru.

 

Ob razstavi bodo v mestu potekale tudi številne spremljevalne prireditve. 

 

Več informacij o spremljevalnih prireditvah ob 1. vseslovenski rokodelski razstavi lahko najdete v prilogi. Lepo vabljeni na ogled razstave in obisk prireditev!

Oglejte si tudi