Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

18. Športno rekreativno srečanje Maribor, 25 maj 2013

Na 18 igrah v Mariboru je sodelovalo tudi naše Društvo diabetikov Slovenj Gradec. Letos je sodelovalo okoli1200 diabetikov iz 41 društev Slovenije. Bilo je nestabilno vreme z dežjem, toda to nas ni motilo, da ne bi šli še po eno lovoriko. Po prvem mestu lanskega leta smo si seveda želeli tudi letos odrezati čim boljše.
 

 

 

Vse se je odvijalo v Ledeni dvorani in Dvorani Tabor, Maribor. Seveda smo bili lepo sprejeti s strani organizatorja srečanja že na začetku. Po razdelitvi malice smo čakali na proslavo, med tem smo si ogledali stojnice, ki pa so bile zelo obložene z raznimi pripomočki za upravljanje sladkorne bolezni, bile so prikazane tudi razne sladice, seveda brez sladkorja.

Po proslavi so se začela tekmovanja v kegljanju, pikadu, namizni tenis, kegljanju z vrvico,

krajši pohod z ogledom mesta Maribor in malo daljši pohod. Po kosilu je bil čas za prijetno druženje ob zvokih ansambla Frajkinclari, medtem ko smo čakali na podelitev plaket sodelovanja in pa razglasitev skupnega zmagovalca in posameznikov iz vsake discipline. Naj poudarim, da je srečanje bolj pomembno v skrbi za čim večje razgibavanje diabetikov, ki se spopadajo sto boleznijo, izmenjava izkušenj in pa seveda tudi malo športnega duha ne sme manjkati.

 

Pri razdelitvi smo se zelo razveselili skupnega drugega mesta in pa seveda naših prvakov:

Nada Žvikart Černič druga v kegljanju in pa pri moških prvi v kegljanju Karli Kraiger.

Vsem udeležencem srečanja v Mariboru se zahvaljujem za udeležbo in vas vabimo na

srečanje prihodnje leto, ki bo v Velenju.

 

Oglejte si tudi