Dvodnevna delavnica 23.8 in 24.8.2019 na temo:
- NABIRANJE IN PRIPRAVA UŽITNIH DIVJIH RASTLIN V PREHRANI
Marijana Plešivčnik se na svoji ekološki kmetijici Zelena gmajna (nalinkano na FB profil Zelena gmajna) v bližini Slovenj Gradca že vrsto let ukvarja s permakulturnim, ekološkim in biodinamičnim pridelovanjem rastlin, od leta 2008 pa deluje tudi s certifikatom o ekološkem kmetovanju. Posveča se tudi prehranskim in zdravilnim lastnostim rastlin, ki rastejo okoli nas in so večini poznane, a jih po navadi z vrtov in iz okolice odstranjujemo ali jih preprosto spregledamo.
Tokrat bo nam predstavila nekaj rastlin, ki jih najdemo v naši okolici, poudarek bo na njihovem prepoznavanju in prehranskih lastnostih, podala nam bo tudi nekaj nasvetov za njihovo pripravo, katere bomo tudi okusili v naših obrokih,
- JOGA
Vadba joge na prostem, kateri se lahko pridruži kdorkoli, saj so izbrane vaje primerne za vsakogar in ne zahtevajo posebnega predznanja. Potrebujemo le ohlapna oblačila in željo, da storite nekaj dobrega zase (zaželjena podloga za vadbo).
Časovnica:
23.8.19 zbiranje od 9-10 na koči na Naravskih ledinah , seznanitev udeležencev, kratka predstavitev poteka delavnice,
do12 pohod v tišini do Uršlje gore z vmesnimi postanki,
12-14 hrana iz nahrbtnika, namestitev (zaželjena spalna vreča),
14-ih joga – predstavitev, vadba
16 –h nabiranje zelišč
18:30-19:30 večerja – pripravimo skupaj (domena organizatorjev).
24.8.2019
6 – 8 zjutraj vadba na prostem z pranajamo in meditacijo,
8-9:30 zajtrk (domena organizatorja),
9:30 – 12 nabiranje divjih rastlin, ki jih bomo kasneje uporabili v kuhinji (domena organizatorja),
14-ih joga, vadba, pranajama, meditacija,
Zaključek.
Cena dvodnevne delavnice z vegetarijanko večerjo, zajtrkom in kosilom in brezplačnim prenočiščem-prispevek Sonje (najemnice na Uršlji gori) je 40 eur (možne donacije).
Najmanjše število udeležencev je 10-15.
Prijavite se lahko na telefon:
041-634-347 - Aja, do srede 21.08.2019


