Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
13°C
7°C
NED.
15°C
2°C

Predstavitev ob izidu knjige SlovenjgradčaniPredstavljamo vam dolgo pričakovano knjigo fotografinje Katje Goljat – Slovenjgradčani, v kateri so natisnjeni vsi portreti Slovenjgradčanov, nastali med leti 2015 in 2019 v okviru projekta Mestni album. V knjigi sta izšli tudi besedili umetnostnega zgodovinarja Mihe Colnerja, in Karin Potočnik.


Projekt Mestni album Slovenjgradčanke Katje Goljat se je začel leta 2015, ko je fotografinja v okviru projekta Kje je prostor? napravila prvi del serije tipskih portretov, na katerih je ovekovečila prebivalce Slovenj Gradca – v središču so ljudje z ulice, običajni prebivalci mesta, ki hodijo po svojih vsakdanjih opravkih. Do letos se je pred njen objektiv postavilo več kot 500 Slovenjgradčanov, katerih slike je fotografinja razporedila v album, ki se sproti dopolnjuje in je na ogled v Koroški galeriji. Končno pa je izšla še knjiga. Prestavitev bo potekala kot pogovor z avtorico, ki ga bo vodila Karin Potočnik.

Dogodek bo pospremljen z razstavo fotografij portretirancev. Vsak obiskovalec dogodka, ki se je portretiral za Mestni album, bo lahko domov odnesel fotografijo svojega portreta, vsi člani društva Umetnost za vse pa še brezplačen izvod knjige.


Na dogodku bo možen tudi vpis novih članov.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi