Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Miklavževanje 2017

Kaj se zgodi, če Mali angelček prespi Miklavževo bujenje in zamudi odhod na Zemljo? Znajti se mora sam, vendar kako, ko pa je Miklavž zaklenil vrata in mu onemogočil zapustiti nebesa?

S takšnimi težavami se je Mali angelček spopadal na Miklavžev večer v župnijski cerkvi v Sevnici. Dramska skupina Salezijanskega mladinskega centra Sevnica je tudi letos pripravila Miklavževanje za vse otroke, ki so hoteli pozdraviti svetega Miklavža, ki nas je obiskal v torek, 5. 12. 2017, po sveti maši. Po dramski igri je Miklavž v svojem govoru otrokom povedal, s kakšnimi težavami se je spopadal v letošnjem letu.

Ker se moderna tehnologija vse hitreje razvija, je razmišljal, da bi si tudi on ustvaril svoj profil na družbenih omrežjih, kjer bi ga otroci lahko všečkali in mu pošiljali svoje želje. Odločil se je, da bo raje ostal na stari, že preizkušeni tehniki – zbiranju pisem, ki so napisana na roke in ga čakajo na okenskih policah.


Poudaril je, da je pomembno, da smo tudi mi vsak dan darilo za ljudi, ki jih imamo radi, ter da molimo drug za drugega. Seveda tudi letos ni pozabil pripraviti daril, ki jih je na koncu razdelil s pomočjo parkljev in angelčkov.

Oglejte si tudi