Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Deli

Don Boskovi dnevi v Sevnici

V Salezijanskem mladinskem centru vsako leto zadnji vikend januarja organizirajo don Boskove dneve ob praznovanju njegovega godu. Letošnji praznični dnevi so bili med 26. in 28. januarjem. Od petka do nedelje se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, ki so bili v prvi vrsti namenjeni mladim in otrokom.

V petek zvečer so organizirali tradicionalni don Boskov turnir. Zbralo se je lepo število animatorjev, ki so se pomerili v taroku, pikadu, ročnem nogometu, biljardu in različnih namiznih igrah. Z njimi sta večer preživela tudi salezijanski predstojnik Janez Potočnik in salezijanec Boštjan Jamnik.

V soboto dopoldne so nadaljevali z oratorijskim dnem, na katerem so otroci iskali skriti zaklad, ki ga je salezijanski predstojnik prinesel z Rakovnika. Otroci že komaj čakajo naslednji oratorijski dan, ki bo marca. Istočasno je potekal že enajsti turnir v namiznem hokeju "Sevnica Open 2018". Dvanajst tekmovalcev iz Kranja, Mengša in Sevnice se je pomerilo v tej zanimivi igri hitrih prstov in zbranosti. Najboljši je bil Bernard Rjavec iz Kranja, Lenart Traven pa je kot najboljši Sevničan zasedel odlično peto mesto.

Pester sobotni dan so zaključili s predavanjem o teologiji telesa, ki so se ga udeležili birmanci in nekateri animatorji. Teologija telesa se ne ustavi le ob vprašanju izvenzakonske spolnosti, ampak vzpostavlja odnos tudi do pornografije, samozadovoljevanja, čistosti ter predvsem do moškosti in ženskosti. Prav vsak najstnik si želi biti ljubljen in ljubiti, a na tej poti lahko velikokrat izgubimo bistvo, kar nas morda tako rani, da težko stopamo v intimen zaupen odnos. Vsak se lahko pri sebi vpraša, kako sam živi čistost in kaj lahko vsak stori, da ohrani svoje dostojanstvo.

V nedeljo so don Boskove dneve zaključili s slovesno sveto mašo, ki jo je daroval salezijanski predstojnik mag. Janez Potočnik, pri kateri je bil tudi sprejem novih ministrantov, katerih zavetnik je sv. Dominik Savio, ki ga je vzgojil prav don Bosko. S petjem so sveto mašo popestrili še člani animatorskega in otroškega pevskega zbora SMC Sevnica.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Povezave

SMC Sevnica

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi