Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Začetek programa "Mladi za mlade" v Sevnici

Na Družinskem inštitutu Zaupanje v Sevnici odpirajo novo poglavje dela z mladimi. V mesecu marcu so vzpostavili program »Mladi za mlade«, v okviru katerega bodo razširili in okrepili mrežo mladinskega prostovoljskega dela. V programu »Mladi za mlade« se bodo izvajale različne aktivnosti, ki jih bodo oblikovali in izvajali mladi med 15. in 29. letom in njihovi mentorji. Pomoč pri krepitvi mreže mladinskega prostovoljstva bo Družinskemu inštitutu Zaupanje nudila Slovenska filantropija, saj je bil inštitut prepoznan kot prostovoljska organizacija s potencialom.

V programu »Mladi za mlade« bodo mladi z otroki in mladimi delili svoja znanja, talente in veščine. Izvajali bodo različne tečaje v okviru projekta VGC Posavje (fotografski tečaji, tuji jeziki, slepo tipkanje …), delavnice (delavnice z lesom, ekološke delavnice, delavnice za krepitev samopodobe in čustvene inteligence otrok in mladih), sodelovali bodo pri raziskovalnem delu za mlade (projekt »Približajmo znanost mladim«), pri uličnem delu z mladimi v okviru projekta »Rast(iššče) sreče«, nudili bodo učno pomoč otrokom z učnimi težavami, načrtujejo pa tudi vzpostavitev umetniške sekcije (dramska, literarna in likovna skupina). Ideje mladih bodo zagotovo pripeljale še do številnih drugih aktivnosti. Aktivnosti za mlade bodo potekale v prostorih Mladinskega centra Sevnica in Družinskega inštituta Zaupanje.

Mladi prostovoljci bodo tudi sami deležni rednega intervizijskega spremljanja in številnih izobraževanj za mladinsko delo. Mentorja mladinskega prostovoljskega dela sta strokovna sodelavca inštituta Nina Krohne in Damijan Ganc. K vključitvi v mrežo vabijo vse mlade med 15. in 29. letom, ki želijo sodelovati pri načrtovanju, pripravi in izvajanju aktivnosti. Za več informacij se mladi lahko obrnejo na tel. št. 041/77-22-45 in na e-poštni naslov: ris.sevnica@gmail.com. Program »Mladi za mlade Sevnica« lahko spremljate tudi na Facebooku, Snapchatu in Instagramu.

 

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc

Oglejte si tudi