Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

PODELITEV BRALNE ZNAČKE NA OŠ SEVNICA

V četrtek, 8. 6. 2017 smo imeli učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki smo pridno prebirali knjige skozi celo šolsko leto, podelitev bralne značke. Tokrat nas je obiskala pisateljica Janja Vidmar. Je zelo zelo zanimiva in prijazna gospa. Podelitev je potekala v jedilnici šole.

Povedala nam je, da je skupaj s pisateljico Benko Pulko napisala knjigo Otroci sveta. S prijateljico Benko je skupaj odpotovala v Mehiko. O Mehiki nam je pokazala fotografije in povedala nekaj grozljivih zgodb. S skupino, s katero sta potovali, so si ogledali tudi mehiško piramido. V njej je bila luknja velika pol metra. Ker obožuje grozljivke, se je edina odpravila skoznjo. Navzdol se je spustila približno za štiri metre. Na sredini tunela se je zagozdila in ni šlo ne naprej in ne nazaj. Nekako se je rešila, a vseeno pogumno nadaljevala pot. Zagledala je prekrasen prizor mehiške zgodovine. Na sredini prostora je bil v krsti plemič, zraven pa zakopani še njegova hči in žena, da mu ne bi bilo dolgčas.

Po razburljivi zgodbi nam je pokazala še pražene mlete črve s čilijem, ki jih uporabljajo kot začimbo in nekakšen naprstnik iz slame, s katerim sta zaljubljenca ugotovila, ali sta si usojena.

Povedala nam je tudi o otoku lutk, katerega zgodba je zelo strašljiva. Turističnega vodiča je prosila, da jo preko noči pustijo na otoku, da bi opazovala dogajanje na njem, saj obstaja legenda, da ponoči na njem strašijo duhovi. Vendar ji tega niso dovolili.

Ta predstavitev je bila zelo poučna in pustolovska. Upam, da bo napisala še kakšno grozljivko o teh krajih, da jo bom lahko prebrala.

                                                                                                                                                                      Ema Tretnjak, 5. a

Oglejte si tudi