Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
17°C
-5°C
JUTRI
16°C
-3°C
486

Petošolci OŠ Sevnica v tovarni Lisca

Petek, 7. april, je bil za petošolce OŠ Sava Kladnika Sevnica prav poseben dan. Zjutraj smo se s sošolci zbrali pred šolo. Pogovarjali smo se, kakšne izdelke bomo izdelovali. Učiteljica je prišla pred šolo, zraven pa še knjižničarka kot naša spremljevalka.

Peš smo se odpravili v tovarno Lisca. Ko so nas sprejeli v stavbo, smo na stenah zagledali oglase kopalk. Bile so zelo lepe. Odšli smo po stopnicah navzgor in opazili več velikih miz ter stolov. Posedli smo se in lahko smo si ogledali kataloge, ki so bili v ta namen nastavljeni na njih. Gospa Danijela Klemenčič nam je povedala vse o tovarni Lisca. Ko je zaključila s predstavitvijo podjetja, nas je druga gospa odpeljala na ogled proizvodnega procesa, kjer si izmislijo kroj. Ogled smo nadaljevali v prostoru, kjer kroj natisnejo. Na koncu pa še v šivalnico, kjer so stroji ropotali kot traktorji. Premikali smo se med šivalnimi stroji in si ogledovali, kako pridne šivilje šivajo izdelke. Bile so nas same oči. To je bilo pravo doživetje.

Počakali smo našo spremljevalko, gospo Danijelo, in se vrnili v šolo.  Po malici smo z veseljem pričeli z ustvarjanjem svojih izdelkov. Joj, kako sem bila nestrpna in kar nisem vedela, za kaj bi se odločila. Na izbiro smo imeli izdelovanje žabice, peresnice ali blazine. Jaz sem naredila blazino v obliki srčka v rdeči barvi s čipko na sredini. Najprej sem izrezala šablono za obris, ki sem jo čez čas posodila ostalim sošolcem. Ko sem jo obrisala, sem srček še hitro in previdno izrezala in vajo ponovila za drugo stran omenjene okrasne blazine. Na pomoč pri šivanju nam je priskočila tudi Julijina mamica in nam na šivalni stroj sešila izdelke. Delčka blazine ni zašila do konca, da sem jo lahko kasneje napolnila s polnilom, tako je bil videti še večji, lepši in predvsem prijetnejši na otip. Medtem ko se je moj srček šival, sem z veseljem pomagala sošolki Adriani obrisati šablono na njeno blago in izrezati srček. Zelo sem se razveselila svojega končnega izdelka, saj je bil zares nekaj posebnega! Zelo mi je bil všeč tudi Emin zeleni srček, saj je bil v primerjavi z mojim nekoliko večji in zelo napolnjen s polnilom. Skoraj ob zaključku dela smo lahko odšli v sosednji, 5. c razred, kjer smo si ogledali kakšne izdelke izdelujejo oni. Povabilo in obisk mi je zelo godil, saj me je zanimalo, kaj je uspelo narediti njim. Tudi oni so bili zelo ustvarjalni. Na koncu pouka smo še dan dejavnosti vsi skupaj analizirali in ovrednotili. Vsi smo ga ocenili z oceno pet, saj je bil vsem zelo všeč!

Srček, ki sem ga zašila, sem podarila sestri Neži, ki se ga je zelo razveselila in ji krasi posteljo. Tega dne se bom še dolgo časa spominjala, ker je bil zame nekaj posebnega.


Ema Tretnjak, 5. r.

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!