Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Turistična zveza občine Sevnica zeleno naprej

Dvajsetega marca smo se člani društev TZOS zbrali na rednem, že 21.  letnem občnem zboru. Srečanje je potekalo na Škovcu. Po pozdravu predsednice TD Tržišče, smo poslušali zanimivo predavanje Majde Hriberšek, o delovanju društva Ajda Posavje, ki se ukvarja z bio dinamično  pridelavo hrane. Značilnosti biološko-dinamične metode so:  nobenih umetnih gnojil in kakršnihkoli strupov,  brez genske tehnike,  z rastlinami se dela v skladu s kozmičnimi ritmi,  za nego rastlin in zemlje se uporablja preparate, ki jih izdelujejo člani  iz rastlin. To so kompostni preparati in preparati za škropljenje.

Po pozdravnem nagovoru predsednice, Nike Kramžar, smo v uradnem delu pregledali poročila o  uspešnem delu v preteklem letu ter jih potrdili. S strani delegatov društev je bila izrečena pohvala vodstvu zveze za dobro in transparentno delovanje. Nadzorni odbor je pozitivno ocenil delo organov zveze, izrazil pohvale za zelo lepo in pregledno urejeno dokumentacijo.

Predsednica je predstavila  plan dela za leto 2024. Nadaljevalo se bo z utečenimi, dobrimi, zelenimi in trajnostnimi programi, kajti verjame, da le ti puščajo dobre sledi v občini in širše.  Ob tem pa želi nadgraditi delovanje zveze z novimi inovativnimi projekti. Sekretarka je predstavila finančni plan za leto 2024, ki je zastavljen precej ambiciozno, bil je potrjen soglasno, kot tudi program dela.

Ob koncu smo se ob dobrotah, ki jih je pripravila gospa Frida iz Gostišča Majcen - Ulčnik in okusnih sladicah članic TD Tržišče družili, si izmenjali mnenja, ideje, razmišljanja.

Bilo je uspešno, zanimivo in lepo druženje z veliko pozitivne energije in želje po sodelovanju in ustvarjanju zanimivih zgodb v turizmu.

 Alenka Kozorog, sekretarka

Oglejte si tudi