Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Učenci Glasbene šole Sevnica na 53. tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG 2024

53. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG, ki je osrednje slovensko tekmovanje za naše mlade glasbenike, je potekalo med 4. in 21. marcem na glasbenih šolah v Ljubljani, okolici Ljubljane in Zasavja. Pred strokovnimi žirijami, ki so jih sestavljali priznani glasbeniki in pedagogi iz Slovenije in tujine, se je predstavilo približno 900 tekmovalcev v solističnih disciplinah in komornih zasedbah.

Letošnje tekmovanje je potekalo v naslednjih disciplinah: violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle, komorne skupine s pihali, komorne skupine s harmoniko in solfeggio.

Z Glasbene šole Sevnica se je tekmovanja udeležilo devet učencev.

V disciplini Violina je tekmovalo pet učenk: Špela Kolman iz razreda Nadežde Tokareve je bila v I. a kategoriji za svoj nastop nagrajena s srebrno plaketo, iz razreda Andreje Zupanc je v I. a kategoriji Zoja Čuden prejela bronasto plaketo, Maja Šalamon v I. b kategoriji ter Iza Kovačič in Ivana Ćerić v I. c kategoriji pa priznanje. Korepetitorka je bila Meta Kokošinek.

V disciplini Citre sta tekmovali dve učenki: Kaja Vilčnik je v II. a kategoriji prejela zlato plaketo in III. nagrado, Žana Župevc pa v I. a kategoriji srebrno plaketo. Njuna mentorica je Karmen Zidar Kos.

V disciplini Komorne skupine s harmoniko je pod mentorstvom Uroša Polanca v I. a kategoriji nastopil duo v sestavi flavtistke Zare Kovačič in harmonikarja Gašperja Žvegliča in prejel srebrno plaketo.

Sklepni del 53. TEMSIG-a bo slavnostni koncert izbranih prvonagrajencev v četrtek, 28. marca, na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Čestitamo!

Glasbena šola Sevnica


Oglejte si tudi