Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

95 let Hermine Božič

V Domu upokojencev Sevnica je 3. decembra v  krogu sorodnikov, prijateljev, predstavnikov lokalne skupnosti in zaposlenih praznovala svoj 95. rojstni dan Hermina Božič.

Gospa Božič, rojena Bergant, se je rodila 1. decembra 1923 v Ameriki materi Italijanki in očetu Slovencu. Kot otrok se je s celotno družino preselila v Slovenijo in po nakupu zemljišča prišla živet v Orešje pri Sevnici.

Je mati dveh otrok, hčere Irene in sina Jožeta, rojenih v prvem zakonu. Njena življenjska pot pa jo je po spletu okoliščin pripeljala do Rudija, nikoli pozabljenega prijatelja iz otroških dni, s katerim sta si tudi ustvarila novi dom. Z žarom v očeh govori o tistih časih, ko sta z možem Rudijem gradila hišo, skrbela za vrt, gospodinjstvo in domače živali. Moževa bolezen pa je bila razlog, da sta se pred dvema letoma skupaj odločila za odhod v Dom upokojencev Sevnica. Žal pa se je v tem času moževa življenjska pot že iztekla in gospa Hermina se je odločila, da bo še ostala v domu. Pravi, da je v njem zelo srečna. Veliko bere časopis in spremlja dogajanje doma in v svetu, osrečujeta pa jo tudi njena otroka, ki jo redno obiskujeta.

Zaposleni in stanovalci ji ob njenem jubileju čestitamo in ji želimo obilo zdravja ter veselih druženj v našem domu.

 

Darja Borin

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi